Soap-Box  PACC Contest 2003 - Dutch PACC Website

 

Dit is de laatste aanvulling van de Soap-BOX PACC Contest 2003.Via deze weg wil ik iedereen bedanken voor de deelname aan de PACC Contest,en ondersteunende reacties. De lengte van deze Soap-Box is ongekend lang….Ook het aantal logs wat ik mocht ontvangen was boven mijn verwachting. Al met al was de PACC Contest wederom een groot Suc6. De uitslag zal worden gepubliceerd in het juni nummer van Electron.

 

Ad ,PA0ADT

 

Tot slot het volgende: In tegenstelling van wat er in het  contest reglement staat ,ontvangt iedere Nederlandse deelnemer ,die meer dan 50 verbindingen heeft gemaakt ,alsnog een uitslagen boekje. Dus niet op aanvraag!!!

 

Soap-Box

 

PI4KML:  De contest is in een bijzonder goede sfeer verlopen. Iedereen heeft veel plezier beleeft en wij zijn tevreden met ons resultaat….Al met al een succes.

 

G2UHL:  Enjoyed contest as usual.

 

PA3DXV:  Zoals altijd een leuke contest. Ik ben blij dat de grens voor het vaantje is verlaagd naar 50. Dit jaar ging het nog met de condx, maar tijdens het zonne-minium is het voor mij flink aanpoten op 20 en 15 meter…….

 

DL5LAW:  Vy fine contest agn, hpe cauagn all in next year.

 

W1END:  Condx seemed quite good when bands were briefly open. Baet last year’s score. Tnx to all the patient Dutch ops who copied my weak signal on 40M. See you next year.

 

KC0DEB:  Hier is mijn log Het is niet veel...condities lieten veel te wensen over. Heb eindelijk ZL gewerkt,had ik nodig voor de provincie award.( Kan ik QSO<s van afgelopen PACC gebruiken?).  ( Ja zeker geen probleem, Ad PAoADT)

 

PA0RCT:  Beste PACC sinds 1970…fb condx en lekker veel actie!!

 

PA3BGQ:  Het was een leuke contest. Ik vond dat het wat minder druk was dan anders. Maar dat kwam misschien ook omdat alleen mijn 3 elm beam kon gebruiken, de draad antenne was gesneuveld dus volgend jaar beter.

 

PA5TT:  Prettige contest. Wel ruim 9uu er tussenuit geweest . Toch een leuke score.

 

PA1FR:  Het was weer een PA feest….

 

PA3CWL:  Voor het eerst weer meegedaan en me prima vermaakt. Zaterdagmiddag zowel op 10 als 15 meter leuke DX gewerkt, in een tijdsbestek van iets minder dan een uur alle continenten. Geeft toch wel een prettig gevoel nu eens aangeroepen te worden door bijv. ZF2NT…….Alles bij elkaar weer genoten van deze happening en als het even kan ben ik er volgend jaar ook weer bij…..

 

N2CQ:  Thanks for the nice activity!!

 

PA0SIM:  Heb mij weer prima geamuseerd met de pile-ups, met name op de lagere banden was het weer goed en hard werken Hi

 

PA3FVI:  Het was de eerste keer dat ik meedeed en heel erg leuk.

 

PA5PR:  Ondanks de magere condities toch meer QSO’s en punten dan vorig jaar behaald…

 

PA1AT:  We hebben het weer gehad en het ging perfect. Het was een mooie contest…Ik heb de gok gewaagd om alles direct op de pc te loggen en dat is fantastisch gelukt! Het bespaart een hoop tijd en je hebt  dan tijd over om meer QSO te maken,wat ook is gebeurd…….Ik heb nog nooit zo’n hoge score gehaald met QRP. Ik kon het haast niet geloven maar het liep als een trein.

 

PA3BAY:  Had a fantastic time with TF 817 5 watt. Also this year again a great contest.Thanks all for picking me out of the QRM Hi. Hope to meet you all again in 2004.

 

PA3DBF:  Toch maar weer meer als 100 verbindingen gemaakt, 50 vind ik zo weinig.

 

PA1PAT:  Het was weer een leuke contest wel wat problemen met de pc…Condities vielen wat tegen maar ja toch lol gehad….

 

VK2GWK:  Condities waren niet geweldig, maar ik heb wel plezier gehad,vooral met mijn nieuwe antennes. Hartelijke groeten ook van Agnes…..

 

DH5MM:  Auch dieses Jahr was es für mich wider eine freude an diesen Contest teilzunehmen. Alles Gute...

 

PA3AEX:  Zoals altijd weer met veel plezier meegedaan. Ik werd 2x aangeroepen door Enge;se novice stations met M-prefix, die volkomen  waren met het fenomeen contest. Doodgemoedereerd met 10WPM naam, QTH etc. Heeft 2x 20 minuten gekost, maar ik wilde ze niet afschrikken……

 

PA3CLQ:  Goede condities op 14/7 en 3,5 Mhz,een leuke contest,tot de volgende keer.

 

PI4AA: Bij PI4AA gebruiken we de contest tevens om beginnende amateurs met het contest gebeuren kennis te latyen maken.Er werd gebruik gemaakt van het bestaande zenderpark van PI4AA aangevuld met een GP voor 15 en 10 meter. Voor 80 en 40 meterband is dat een dipool en voor de 20 meterband een 3 elements beam.In totaal hebben 18 amateurs meegewerkt aan deze contest…….Veel in het buitenland verblijvende Nederlanders of oud Nederlanders gaven nu weer de extra sfeer.Volgend jaar zijn we beslist weer van de partij.

 

PA1BX:  Met veel genoegen voor de negende keer meegedaan.Het streven is om ieder jaar een beetje hoger in het klassement te komen,maar dat lukt niet altijd zo best. Volgend jaar misschien een digitale foto…………..

 

PA3AFF:  Eens eens een jaar zonder verplichtingen om ontspannen aan mijn 24e PACC mee te kunnen doen.Mijn leukste ervaring: OK1HX heeft mij-zonder afspraak- op alle 6 banden van 10 t/m 160m weten te vinden. Dit maximale aantal QSO,s van een enkel station overkwam me dit jaar voor het eerst!

 

OK1DOR:  I was very satisfied to keep the company with my PA friends.I am looking forward to PACC 2004.

 

PA0DIN:  Ben weer onder de indruk van de buitenlandse belagstelling.

 

SP2HMT:  73e Hpe Cuagn in 2004.

 

LY2BBI:  Thanks for nice contest. Hope to meet you in next year.

 

YB0ASG:  Bijgaand de score van mijn deelname aan de PACC 2003 vanuit Jarkarta mijn QTH voor de komende 4 jaar......Het is weer iets anders dan een paar jaar meedoen aan de PACC vanuit NL. De condities waren matig de echte heel sterke signalen van enkele PI4 stations CC,COM maar ook signalen van PA3EYZ,PA0LOU en PA0WRS mochten er zijn.

 

PA1HR:  Dit jaar voor de derde keer individueel meegedaan aan de PACC contest en voor het eerst 24 uur achtereen. Ook deze keer vond ik het zeer succesvol en gezellig. Ik had mij zelf als doel gesteld om 1000 verbindingen te halen en dat is gelukt. De condities vond ik goed; ookj op de hogere banden maakte ik nog heel leuke verbindingen.Onder andere ZL,VK,ZS,LU,P43,PZ en de nodige W en VE……..Wat mij iedere keer opvalt is de sfeer tijdens de PACC; geen ellebogenwerk maar elkaar de ruimte laten, ook wanneer een buitenlands stion graag de Nederlander wil werken die je aanroept. Volgend jaar doe ik zeker weer mee! Ik bedank de deelnemers voor de verbindingen….

 

PA3EBP:  Mooie contest,gezellig, relaxed dus vriendelijk. Jammer dat ik ziek was en ook nog jarig. Volgend jaar beter. Genoeg QSO,s gemaakt voor een vaantje, dat ik hier in de shack aan de muur kan hangen.

 

OK2DU:  It was beautful contest,thank you…

 

PA3GVI:  Ieder jaar moet er weer tijdelijk een inverted-L worden gemaakt voor 160 meter om daar de nodige multipliers te werken. …..Onze indruk was dat er veel minder buitenlandse stations meededen. Afgezien van de vele oost Europeanen dan. 40 meter ging wel goed met leuke DX aardige interesse van Amerikanen. Wij zijn het er over eens dat we ten opzichte van vorig jaar de slag hebben verloren op 10 en 15 meter. Ongeveer 20 muli’s minder dan vorig jaar op 10 meter wat de uiteindelijke score behoorlijk drukt….Ondanks de slecht condities zijn we toch redelijk tevreden….Al met al dus weer een geslaagde PACC-contest  voor ons ook omdat het fanatiek maar ook gezellig ,oet zijn en dat was het.

 

I7CSB:  About the contest, conditions were very good in 15/20/40 and 80 meter.Bad condition in 10 meter,and only few QSO,s in 160 for my poor cw. Tnx for very nice contest.

 

PA3HEQ:  Bedankt voor de leuke contest.

 

UA3LHL:  Mny tnx for GOOD CONTEST!!!!

 

PA0LOU:  Ca 15 uur meegedaan, 1 uur te lang geslapen / of te vroeg naar bed gegaan. Daardoor wellicht enige USA mulipliers 0o 80 en 160 gemist. Het was weer leuk.

 

WA4JA:  Operated less than an hour,but had a good time! Good activity from PA.

 

PA3HCD:  Ik heb met veel plezier voor de eerste keer aan een contest deelgenomen.

 

PA1FR:  Het was weer een PA-feest!!!

 

PA1MM:  Bijna geen antennes,ze waren naar beneden gestort en de draadjes liepen niet echt goed…..

 

PA1CVD:  Met veel plezier meegedaan ,eigenlijk zou ik slechts even bezig zijn, maar het zijn uiteindelijk bijna 300 verbindingen geworden en met veel plezier gemaakt.

 

PA3CRC:  Het was leuk, zij het dat mijn 5 wattjes QRP en de zeer slechte antennesituatie hier niet veel goed deden. Tenminste als je ziet hoeveel tijd ik heb meegedaan….

 

PA3EEV:  Ik heb zeer genoten van mijn “mini-deelname” (slechts 5 uur,alleen CW en 80 meter) en heb alleen met mijn binnenhuis raamantenne van 1 bij 1 meter van aluminium folie gewerkt,desondanks een paar keer USA en Canada.

 

PA1LA:  Dit jaar ongeveer het dubbel aantal qso’s, er zit dus progressie in.

 

RZ9UGN:  Tnx for the FB contest.

 

ON6TJ:  Pleasure renewed to participate. Due of the border with PA,it is very difficult on the higher band. My age is now 67 and I hope come back again in 2004!

 

SV1BJW:  It was a lovely weekend.Thanks to Dutch friends. I am looking forward next year,to meet again.

 

PA8MO:  Een leuke contest. Verloor mijn stem op het einde en he been dag niet kunnen praten.

 

SP9NSV:  Thank you for introducing new QRP category!!!!!!

 

PA3AQU:  Ondanks de matige condities toch weer een leuke happening. Gezien de beperkte antenne mogelijkheden toch weer een leuk resultaat.

 

UA9YE:  Thank for the contest.FIRST PACC! 73e and see again in next year.

 

PA0XAW:  Het aantal uren dat ik meedeed heb ik mij weer uitstekend vermaakt! Heb wat laten liggen op 10 en 15 meter vanwege bezoek en mijn antenne is het op 160 meter maar mondjesmaat.

 

UA4NF:  Second time in PACC contest.Very nice contest.

 

PA4CW:  Helaas door ziekte kon ik geen extra mast opbouwen voor de dipool richting W en VE op 80 meter......Condities waren goed, ik hoop dat ik volgend jaar weer fit aan de wedstrijd mee kan doen dat is toch leuker.

 

PA7LV:  Bijna 1000 QSO, met eenvoudige middelen….( een hengelstok 9m aan een paal en antennedraad 0,35 emailledraad)

 

PA0KHS:  Weer de leukste contest met maar liefst 17 Nijmeegse deelnemingen.

 

DL3YEI:  As always it was pleasure tob e in the PAcc Contest although it seemed to me that there not many stations from PA as in past years.Hope to catch more nex year.

 

PA3EPR:  Het was weer een leuk weekend ,ik heb me maar  ‘ouderwets’ aan de 100 verbindingen gehouden om in aanmerking te komen voor het vaantje.

 

PA3EPX:  Leuke contest.Heb erg genoten.Dit jaar voor het eerst met de PC gelogd.Even wennen,maar het werkt handig.

 

PA3CEF:  Prachtige contest ieder jaar weer…..

 

PA0MIR:  Leuk weer vanuit PA mee te doen.Heb op zaterdagochtend nog even een 2x40 m draad uitgespannen,parallel aan de dipool voor 80 en zie, het resultaat op 160m bijna 100 verbindingen.Alleen FM5GU liep mis door de zeer hevige QRM van stations die maar bleven roepen.Jammer. Codities op 10m vielen alleszins mee, toch nog vell USA met de nodige mulitipliers. Grappig om nu zelf aangeroepen te worden door stations als JT2KAA en HR5/F2JD terwijl ook PJ2,PZ en P4 samen met de enige VK (VK4TT) in het log konden worden genoteerd. Helaas vriend Martin,VK5GN niet gehoord; daarvandaan was ik zelf vorig jaar QRV!!

 

I2AZ/1:  Saturday were not very good conditions on 21 and 28 Mhz,in the night a gppd job on 3,5 and Sunday very.very good conditions on 14 and ,finally an enjoying contest.

 

PA7RA:  Was weer een leuke contest .Ik vond dat de condities wat te wensen overlieten. Maar goed daar hebben we dan allemaal last van.Hi. Volgend jaar doe ik weer zeker mee.

 

PA0LSK:  Weer enorm genoten van deze contest!Duidelijk te merken dat we in de neergaande lijn zijn van de zonnevlekken cyclus.Zondagmiddag waren de condities wat beter,maar toen was de contest grotendeels alweer voorbij. En nu maar weer een jaar wachten.

 

EI/DH5ST:  My first PACC Contest, but shurely not my last. EI is much to close to PA so that 10m and 15m were not usable. Condx were not too good.But had a lot of fun. So thanks for a nice contest.

 

PI4RCK:  Het was weer leuk om  mee te doen,dit jaar gingen we voor de eerste plaats in onze sectie.Helaas pakte dit anders uit.Onze eindtrap begaf het in het begin van de nacht.Na een reparatie van een uur deed hij het weer eventjes maar stopte er daarna voorgoed mee.Dit heeft ons veel punten gekost.Nu zetten we onze hoop maar weer op de contest van 2004.

 

PI4DHV:  De contest was zoals gebruikelijk een gezellige happening.

 

IK2REA:  Tks for nice contest. I had little time but I was very happy to hear many om,s....

 

PI4WAL:  Het was leuk om na het enerverend weekend van de watersnoodherdenking voldoende operators bij elkaar te krijgen om ook dit jaar PI4WAL in de lucht te kunnen brengen. Het was wederom een gezellige contest.

 

PA0ABE:  Ondanks de kegelavond van de afdeling op zaterdag (verkeerd gepland???) op zondagochtend toch maar een poosje meegedaan.Toch leuk om met QRP een (kleine) pile-up te veroorzaken….

 

IK8YFU:  Good proagation in 15 amd 10 meters.I have not antennas for 80 and 160m.

 

PA0LRK:  OOk dit jaar heb ik gelukkig weer een paar uur aan de contest kunnen meedoen. De condities waren niet echt goed (zachte signalen) maar in ieder geval nog 150 Qso.s kunnen maken met de gewone sleutel HI.

 

PA0WKI:  Verrast door zoveel aanroepende stations.

 

GM4ELV:  Condions not so good as last year.See you next year.

 

PA3FOE:  Het was weer een fijne contest.

 

PA3GXD:  Het was soms heel moeilijk om mij staande te houden. Hiermee is weer eens bewezen dat het dus best mogelijk is om ook met een eenvoudige antenne-installatie en gering vermogen aan dit spektakel mee te doen.

 

PA7GG:  Na 4 jaar weer QRV. Had slechts een uurtje tijd. Toch fijn om 54 QSO,s te loggen.

 

DK5ZX:  It,s nice to meet the old om,s and new om,s also!! I thank for the ufb contest QSO,s.

 

PA0ZH:  Weer tijdens het WK schaatsen!!! Enfin er zijn dweilpauzes HI…Weinig VK en ZL en Zuid America. Verder ok!

 

PA2NJC:  Het is toch een redelijk resultaat te noemen met zulke minimale werkcondities. Voor het eerst heb ik gebruik gemaakt van het contestprogramma , druk op de knop en het resultaat is er. Toch leuk en de vaantjes verzameling groeit. Inmiddels al 5 stuks. Maar dat u dit jaar de eis van 100 QSO,s heb verlaagd naar 50 vind ik niet zo goed. Misschien komen er nu wel meer logs.

 

PA1MO:  Ik kijk nu alweer uit naar de contest van volgend jaar. Het was weer erg leuk om mee te doen.

 

OH4QJ:  This year was not  best year for me. But next year year agn. Tnx FB contest.

 

PA5AX:  Misschien voor de buitenlandse stns ook eens leuk om als multiplier het regionummer te nemen zoals tijdens de PA Beker.

 

PA0EHF:  Leuk om weer eens een beetje mee te doen.

 

PI4GV:  Wij hadden het weekeinde voor de PACC als PI53GV met vele operators deelgenomen aan de herdenking van de Watersnoodramp in 1953. Bij een aantal van ons werd het idee geboren om ook als PI4GV aan de PACC deel te nemen….Ondanks de beperkte score hebben een aantal deelnemers welke nog niet eerder aan een contest hadden deelgenomen, de smaak te pakken gekregen en is afgesproken dat wij ons voor volgend jaar zullen voorbereiden en dan ook de gehele contest zullen gaan meedraaien.

 

NL7909:  Condities waren redelijk maar had veel storing. Doe volgens jaar zeker weer mee.

 

PA3FFM:  Niet zo lang mee gedaan,maar zonder PA-station geen contest.

 

PA7FL:  De voorgaande twee jaren heb ik als SWL (NL12843) meegedaan,maar nu ik een vergunning heb kan ik gewoon meedoen. Ik was eerst bang dat ik de 50 QSO,s niet zou halen,maar dat viel erg mee,ondanks dat ik alleen op 10,15 en 20 kon uitkomen.Ik heb in elk geval zo voor de eerste keer als uitkomend radio-amateur een leuk contest achter de rug.

 

PA1JON:  Soms heel rustig.Enorme drukte op 40m. Jammer dat maar 50 QSO,s voldoende waren voor het vaantje.

 

PA3AYN:  Leuke,vlotte en gezellige PACC contest. Kon echter alleen meedoen op zaterdag. Graag weer tot volgend jaar.

 

SP3JIY:  It was my second part in the PACC Contest. I have over 100 PA stations on my log. Thanks a lot for the excellent work of Dutch stations.

 

PA0ATG:  Dit jaar mijn 27e PACC.Het is nog steeds spannend om mee te doen. Wie ontmoeten we weer en is er een nieuw land bij? Niet zo druk als andere jaren.

 

OM4JD:  It is a pitty, I had to QRT after 2 hours from start. Hope to get in touch next year!

 

PA9RZ:  Mijn beste PACC!! Blij met PZ1AP op 10 meter. In de avond CQ op 3,520 en gelijk een pil-up met mijn QRP signaal. Op zondagmorgen op 40 ook net een pile-up met K3ZO als grootste verrassing.

 

PA5WT;  weer met veel plezier meegedaan. In mijn beste uren bijna 90 QSO/uur gedraaid. Nederland leek wel DX tijdens deze PACC.

 

OM3BA:  My many contest PACC I have (1997-2002) I am 72 years old!!

 

PA3AHL:  Leuk om weer de binnen-en buitenlandse PACC-familie te kunnen ontmoeten.

 

DH2URF:  Very thanks for nice contest. Good luck.

 

DJ4EJ:  In the years before I worked the PACC from EA8/Gran Canaria. There I have much better Antenna-conditions and also could work with a Power Amplifier. Conditions over here are very poormbut at sight of inner-EU it was a very and new plasasure.  Perhaps next year we will look to take part again from EA8-land. By the way: Thank you very much for the Winner Diplomas and little Banners of winning two times in EA8-Land. Hasta la proxima y vayan con dios.

 

PA3GRO:  Een zeer plezierige zaterdagmiddag gehad, waarbij de tijd omvloog! Tot volgend jaar!

 

PA6F:  Wij hebben een hele keuke contest gehad. Heerlijk weer,droog en geen wind en leuke condities. Het gebouw wat wij konden gebruiken van Scouting Ascanen in Lelystad is perfect voor dit soort activiteiten. Dus wij hebben het best naar onze zin gehad.  Het was vooral leuk dat je weer eens antennes kunt uitproberen die je thuis niet kwijt kunt. ……

 

PI4FRG:  Het was weer een gezellige contest  zeer veel activiteiten en druk op de banden.De openingen waren niet al te goed maar dat mocht de pret niet drukken……

 

PA3GCV:  Kon dit jaar niet veel tijd vrijmaken voor de PACC,maar heb toch nog een paar gelogd.Ben nog geen ervaren ce-er maar alle begin is moeilijk.

 

PA0OI:  Dit is de 49e maal dat ik heb meegedaan.Ben nu 86 jaar oud en niet de beste maar wel de oudste deelnemer (denk ik). Hopelijk ben ik volgend jaar nog van de partij (Natuurlijk Ger). Dat zou dan de 50e keer zijn!!!Het was wel erg koud in de oude autobus, +/- 17 graden,maar warme koffie en hete erwtensoep doen het altijd goed.

 

SP1DTE:  That was my first international contest.

 

HB9RE:  It’s always nice to meet PA-CW friends at the PACC Contest.

 

ON4AXU:  Bijgaand van een weggelopen Nederlander (ex PA3AXU) het log van de PACC Contest.Het was een hele toer om vanuit Wallonië PA stations te werken met mijn beperkte antenne en de muren van USA en Oost Europa. Op 20 lukte het zelfs helemaal niet. Volgend jaar hoiop ik vanuit Noord België voor ON6NL enige concurrentie te kunnen betekenen.

 

YO9AGI: Vy nice contest.

 

OM7VF:  This year was my third activity in the PACC Contest. Nice ham spirit.TNX!!

 

MM0WPM:  Very nice contest and conditions good.Nice of ops to match speed of other stn.My thanks to VERON for this contest.

 

F5NLX:  Many thanks every year for the little flag who I received for the contest. Every way I do I do this contest since 1988.

 

PA0BWL:  Deze keer heb ik wat serieuzer meegedaan. Jammer genoeg geen antenne voor 80 en 160 meter. Ik heb veel plezier aan de contest beleefd en zal volgend jaar beslist weer meedoen.

 

PA0FEI:  Ik ben een beetje fanatieker geweest dan vorig jaar,vandaar een wat hogere score dan in 2002.

 

F8ATS:  It’S my first activity on 160 meters and on the PACC test. I do this contest just for the activity, not be classed,just to give points!!

 

4X6KJ:  The PACC Contest is a good way to stay in touch with friends. It is always fine to hear the familiar voices,even if it is a brief exchange. As always I enjoy the contest,this year  I was disadvantaged as my  transmitter during the race,went on half power and finally stopped working altogether.

 

JE0EHE:  Tnx for nice contest.

 

PI4LDN:  Deze keer voor het eerst als PI4LDN aktief geweest,wat bijzonder gezellig was. Van de gastvrijheid van de Tjarda Scouting Groep te Hillegom hartelijk genoten.Opmerkelijk was dat we op enige honderden meters van de Noord hollandese grens verwijderd zaten.Wel was dit voor ons als groep een vuurdoop,waarbij we met deze ervaring de volgende keer beter uit de bus kunnen komen.Maar deze keer was het motto: “Gezelligheid kent geen grenzen”HI.

 

PA3FXS:  Inmiddels heb ik de pACC contest achter de rug. De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik een zeer onervaren contester ben,maar erg veel plezier beleef aan CW.Het was dan ook fantastisch om aan deze contest mee te doen.Met zeer beperkte mogelijkheden en in beperkte tijd heb ik nog aardig wat stations gewerkt,waarbij ik moet benadrukken dat ik soms wel wat geduld vroeg van mijn tegenstations.Ik kijk dan ook uit naar de volgende contest om verder te werken aan mijn Operating Practice.

 

PA6Z:  Again a FB contest with lots of foreign stations participating. For us the first serious attempt in the PACC,this time with a full size multi/multi station. The staion was build on 23 ha of farmers land with 2 portable containers for shack and relex room.The building took us over tree full weekends of working in the snow,wind,rain and mud! We propose to have the PACC contest in the summertime coming years HI. Sice we are starting contest/expedition team most of the antennas had to be build for this contest. Here”s how we experienced the bands: 10m was open relatively short (as expected) but gave us some nice mulipliers. On 15m we had problems in the beginning with the antenna relay for switching between beam and verical,missed a lot there.20 m was worse thean expected,but still gave a lot of QSO,s/ multi,s.Propagation on 40 was excellent,especially during the night and morning when we worked every corner of the world there great band. On 80m the activity was rather low to our oppinion.160m was good for some nice multipliers (including VE). We also had the opporttunity to get new guys interested in HAM radio and contesting. Hope to see you all in next PACC contest!!!

 

PA0IA:  Weer met plezier ,in de QRP sectie mee gedaan.

 

PA0ADP:  Normaal zijn we deze tijd de winter onvlucht en naar de tropen,maar dit jaar een keertje thuis en was het weer leuk in de PACC contest te kunnen meedoen.

 

PB2BN:  Met heel veel genoegen heb ik deelgenomen aan deze contest waarvoor mijn dank.

 

ON6NL: Weer een prachtige PACC. Dit keer heb ik extra mijn best gedaan op de multipliers en met succes! Alles op 3 na op 160m dus 5B-WAP en 80m-PACC!. Veel PA’s hoorde me weer op 10,15 en 20 meter en dat lukte ondanks de vele DX  die riep……Weer hartelijk dank voor de perfecte organisatie….

 

JE1REU: Thank you very much for nice contest. I am looking forward next year contest.

 

IK7WPD:  Poco tempo a disposizione hi hi!!!!

 

US1MM:  PACC Contest is very,very fb contest.Good aktivity PA-Stations!!!!

 

PA3EZC:  Als vanouds weer QRV met z’n allen vanuit het IPA-huis in Serooskerke (ZL). Antennes werkten dit keer uitstekend en genoten van de fantastische DX.Het is en blijft een leuke contest met veel belangstelling uit het buitenland. Volgend jaar zijn we zeker weer van de partij…..

 

OK2PBF:  first PACC Contest. Second contest GENERAL….

 

OK2ABU:  Nice contest. I have ribbon from 1995 to 2002 HI.

 

PA7GN: 20e opeenvolgende deelname!! Beste resultaten 1994-4e, 1999-3e en 1993-2e,nog eens een keer serieus voor gaan zitten!!!

 

GB5TT:  Many more stations active on SSB The standard of CW stations was very poor.

 

CQ0BWW:  Nice work many “PA’s”on PACC Contest.A lot of fun! Nice en sympathic contest! Iíll next year.

 

GM3CFS :  Another fine contest but very hard getting munts on 28 en 21.

 

PY7OJ:  Tks Fb test ....73e....DIAS

 

PB0ANX:  Een lekker druk en gezellige contest gedraaid dit jaar met een voor mij beste score ooit gehaald. Jammer dat de condx op de hogere banden niet zo goed waren en deze vrij snel dicht gingen…Een zeer geslaagd evennement waaraan ik veel plezier heb beleefd.Mijn grote dank en waardering voor de organisatie.Graag tot volgend jaar.

 

PA0IJM:  Helaas nogal wat tijd verspeelt met het verhelpen van kleine probleempjes met het station. Het grote probleem heb ik ( sluiting van een spoel of balun in de beam) tijdens de contest niet op kunnen lossen,hierdoor was ik genoodzaakt om mijn vermogen te reduceren. Vandaar dat in de verhouding de meeste verbindingen zijn gemaakt op 80 en 40 meter.Maar ondanks de problemen een fijn contestweekend gehad….

 

DL1RTW:  Thanks an all  PA-stations in contest for contacts.

 

PI4VAD:  Dit jaar weer met veel plezier meegedaan.De crew kon echter niet op zondag aanwezig zijn dus hebben we alleen de zaterdag benut om zoveel mogelijk punten uit te delen.

 

PA3BKR:  Kon het niet laten.Na zaterdag bij OI4VAD doorgebracht te hebben toch nog even op zondag vanuit huis wat punten weggegeven.

 

PA3GNO:  Weer met veel genoegen deelgenomen….

 

PA3EBA:  Ik heb weer veel genoegelijke uren beleefd.Het blijft altijd een happening. Dit is de enige Nederlandse contest waaraan ik deelneem. Deze keer zat het een beetje tegen.Al vroeg in de contest ging mijn TS440S ter ziele. Ik moest als een haas naar de zolder om mijn oude TS520S tevoorschijn te toveren vanonder het stof. Toch goed dat je niet alles wegdoet.Dat ding werkte nog uit de kunst,alleen accepteerde hij niet de electronische keyer, dus moest ik terugvallen op de Juncker.Dat was een beste tegenvaller……….

 

PI4DEC:  Zoals ieder jaar was ook dit jaar de PACC weer een gezellige happening waar naast een gezellige babbel en een goede hap eten een groeiend aantal leden de weg naar de microfoon of sleutel heeft weten te vinden. Dit jaar hebben we voor het eerst gelogd met CT. Een fluitje van een (EURO)cent hoewel het offline verwerken van de logs van diegene die de drempel van sleutel naar toetsenbord nog te hoog vinden wat extra aandacht vraagt.Ook op de banden was het een gezellige continu stroom van verbindingen,die het ook leuk maakt naast het zakelijke 59(9) ZH ook een persoonlijke noot laten horen…….

 

PA3BFA:  Het was voor mij de eerste ervaring met PACC en een hele leuke.

 

NL290:  Ik vond de condities dit jaar minder dan de vorige jaren tijdens de PACC. Kan natuurlijk gelegen hebben aan de tijden waarop ik heb meegeluisterd,want ik moest tussendoor ook nog wat andere dingen afhandelen….

 

PA3ELD:  Niet meegedaan om te winnen,doch om zoveel mogelijk PA stations actief te hebben. Dus was QRV als PA3ELD-PI4RCA-PI4AML-PI4SMD. Wel druk maar goed je bent van de straat af.

 

PI4AML:  Very good activity.Running pile-up with 40 watts es dipole is great!! Hope cuagn next year.

 

PI4RCA:  Great to give points to so many contesters this weekend. The clubstation is valid fot the Amsterdam DX Award. Heared many ADXC members this weekend like PA0OI-PA2SWL-PI4AML-PA3ELD-PA0LRK-PA3DRX-PA0HRA-PA0MIR-PB0ANX. So if you worked this 10 stations you can receive the ADXC award. More info how have observed fully the rules and regulations via pa3eld@amsat.org .

 

UA3WFY:  Very good contest ! I theank all PA stations. Good luck.

 

SP9IEK:  Tnx Netherlands station from calling and best operation.

 

PA0RRU:  Leuke contest, matige condities.

 

W7LGG :  Band conditions were very poor to pacific norh west.

 

PA3FGM:  Ik heb mij weer best vermaakt met de PACC Contest.Er hangen nu 9 vaantjes aan de muur met 2003 erbij 10. Ik hoop er nog veel bij te werken,want het is echt een ontspannende inspanning.

 

I2HZB:  Was vorig jaar het rekenmachientje kapot?? Het vaantje van vorig jaar was mooi. Krijgen we nu de provincievlag???

 

PA3DWJ:  Dit jaar was het een bijzondere PACC.Uiteraard wilde ik mijn 14e vaantje halen,maar vooraf had ik een hoop trammelant. Mijn 80/40 meter doublet deed het vorig jaar en af en toe wel en dan weer niet.Gelukkig bleek het euvel snel te zijn verholpen.Door het regelmatig hijsen en strijken bewogen de draden en omadt ze nogal stijf zijn,waren de moertjes losgegaan  waarmee ze aan het ophangpunt zaten.Even vastdraaien en hij deed het weer. Mijn 3-banden beam was ook beschadigd :tijdens de storm van vorig jaar november was het spoellichaam in een van de traps gebroken.Ik was op jacht gegaan naar een nieuwe trap,maar dat lukte maar niet,zodat ik besloot op de vrijdag voor de PACC besloot om dan maar een poging te doen hem te repareren.Uiteraard was dat wat lastiger dan ik had gedacht en stond mijn mast pas een half uur na het begin van de wedstrijd weer overeind………De totale score mag dan wat lager zijn dan anders (maar op zaterdagavond hadden we nog een verjaardagsbezoek af te leggen),maar het was een super contest.

 

PA3EPR:  Het was weer een leuk weekend, ik heb me maar ‘ouderwets’ aan de 100 verbindingen gehouden om in aanmerking te komen voor het vaantje…..

 

PA3FNE:  Weer veel plezier beleeft ,na 1 jaar dat er thuis verbouwd moest worden.En gelukkig bleef Murphy mij bespaart,tijdens de PACC. De meeste apparatuur zijn na 1 jaar stilstand kapot geweest. CQWW-SSB,CW ARRL 10mtr enz..,er ging altijd wel iets kapot….

 

RA4AI:  Many thanks fer nice contest.

 

RK3XWD:  Sorry, I worked only for one hour! Thanks all for contest,to see you in the next.

 

KR1ST:  Helaas niet zo geweldig gescoord,maar toch erg veel plezier aan de contest beleefd.QRO fun with QRP!. Bedankt voor de leuke contest en hopelijk zien we elkaar weer in de volgende contest.

 

OK1XAV:  Contest PACC in my favourite contest,thank you for nice contest.

 

PA3GEO:  Dit jaar weer met plezier een aantal uurtjes op zaterdagmiddag meegedaan. Met de magnetische loop toch hele leuke stations kunnen werken in cw en ssb op 10,15 en 20 meter.VE-ZS-UA0 waren enkele prefixen die gewerkt zijn….

 

NL 11872:  Het was voor mij dit jaar kprt toch plezant.Viel mij op dat ZH en NH actiever waren dan de rest.

 

PJ2/PA0RPD:  Een gezellige contest met vele aangename QSO,s. Ik dacht in twee dagen de 50 stations ruim te halen maar werd verrast door het feit dat zondag voor mij hier geen “dag” meer was.In iedergeval heb ik een paar puntjes aan de diverse stations kunnen geven en aangename verbindingen gemaakt.

 

G0MTN:  Good fun as always,however I was time limeted due to WPX RTTY this year. Many thanks for last years certificate/pannant/booklet etc!!!

 

PA0SKP:  De condities waren vooral op de ‘hoge’banden erg goed.Weer óuderwets’veel Amerikanen actief op 10 meter.Verder rustig weer,dus ideaal contest weekend! Fred Laun, K3ZO op 5 banden gewerkt met mijn eenvoudige antennes.

 

PA3AGF:  Nu nog betere condx!!!!!

 

YO3KYO:  Thanks to all PA stations for very good participation, we test our new TS 870 in contest,but only with 70w. Sin the next contest.

 

YO3KSD:  Apreciate your contest,hope next year to work more PA stations, 73

 

LU3DE:  No good conditions and time restricted. Hope to hear PA again next year.

 

PA0HOP:  Leuk om na vele jaren weer eens meegedaan te hebben.Ik kreeg zowaar heuse pili-ups te verwerken in cw.

 

PA3FQH:  Dit jaar heb ik eens een dipooltje gespannen voor 80,omdat de cp-6 niet meer best presteert op deze band. Het resultaat was boven verwachting,ondanks de geringe hoogte.Bovendien kon ik de dipool wegens de gelimiteerde tuinruimte niet volledig uitspannen,dus loopt 1 been een beetje in een U-vorm.Het viel me op dat de condities met name op de hogere banden te wensen over lieten,vorig jaar ging dat veel beter,nu heb ik nauwelijks QSO,s buiten europa kunnen loggen.Nog meer hindernissen: Dit jaar per ongeluk een uur later begonnen omdat ik me verrekend had met de UTC tijd (CET-1 i.p.v.-2) Ondanks het grijze weer stond mijn hoofd blijkbaar no op zomertijd HI.Mijn QRP van 5 had wat last van spontane ongewenste emissies,waardoor ik zaterdagavond nauwelijks QRV kon zijn. Toch weer erg van de contest genoten, en zowaar mijn resultaat van verleden jaar ietjes verbeterd.

 

PA3FDO:  Zoals gewoonlijk was ik 5 minuten voor de contest klaar mrt de antennes.Helaas problemen met de 40 mtr antenne die ik in het donker moest repareren wat me een uur kostte.Het was de eerste keer in ssb-sectie voor mij,wel aardig alleen miste ik wel die Americanen op 40 en 80!

 

N8II:  A casual effort, started 1 hr later and had to QRT for medical test in AM,went with XYL to movie in PM. In between ,condx were marginal on 10m,but I worked the most QSO,s there thanks to many answers to my CQ’s. 40 was great from 23Z onward,but poor avtivity. 80m much better than last year,opening about 01Z. A fun event,good activity overall.

 

PA3AFG:  Dit jaar weer QRV vanuit een zomerhuisje in Goingaryp /FR (nr Joue). Met m’n vader en m’n zoon hebben we zo een heerlijk weekend. Vrijdag en zaterdag-ochtend bouwen we de antennes en de set op. Om 13.00 ga ik zenden en zij gaan wandelen,lezen,knutselen en huiswerk maken.Deze keer werkte de el-bug niet,dus heb ik de contest op de Juncker en de Marconi key gedraaid. Real straight-key party! Cu next year.

 

YL5M:  Tnx fer FB contest 73e.

 

OK2BGF :  This is my second contest.

 

PA7PYR:  Voor mij de eerste keer aan deze contest. Het waren mooie uurtjes en het is ook eens mooi om nou aan de andere kant van de pile-up te zitten.

 

DJ0TP/PA0MP:  Ik heb met veel plezier (en veel begrip van de XYL) aan de contest deelgenomen. Vanuit de omgeving van Bremen is het moeilijk de hogere banden te werken. De staions die ik toch nog op 20 heb kunnen werken kwamen meestal net boven het gras uit.Misschien heb ik volgend jaar een antenne voor 160,dan word de nacht nog langer!

 

I1NVU:  Tnx for all,and QRX next year.

 

EW1GA:  Had problem with my computer which is pushed me tp the checklog category. However had some fun on the 15m.

 

IZ0EHL:  Many tnx.I hope best next year.

 

RX9SN:  Hello! Very nice contest,sorry that I haven? Time to work all test. My age is 16 years old.....

 

W2CVW:  Poor conditions here.Better luck next year.Thanks to all who made QSO,s. PS Tks certificate and ribbons.

 

PA3FXY:  Deze keer duidelijk wel betere condx dan vorige keer,grotere afstanden dus. Had helaas niet genoeg tijd om fanatiek mee te doen.Hoop ook volgend jaar een betere antenne te hebben dan de 20 meter Windom op 5 meter hoogte als inverted V. Vooral de staions in Nederland bleek e.e.a. nogal probleematisch te zijn. Al met al wel weer een heel gezellige contest gedraaid.

 

PA3BWK:  Na motivatie van PA0DIN (jôh maak eens 100 QSO,s) weer eens meegedaan.Voor het eerst met een PC gelogd,dat was voor mij een nieuwe ervaring.Tot volgend jaar????

 

Mijn belangrijkste  redenen om mee te doen zijn: Het aantal contestende PA-ers met één te verhogen,mijn contstest-operating practice nog eens te testen. Hoewel ik niet zo heel erg veel verbindingen gemaakt heb,vond ik het leuk om weer eens een contest mee te draaien. Zelfs een station gewerkt dat ik in 1982 al in de pACC tegen kwam.ook weer wat ervaring opgedaan.Dus wie weet ben ik volgend jaar weer van de partij.

 

IT9GXE:  This my 20e PACC Contest!! And is very fine to meet “year after year” many old friends “PA”,specialy for my 80e birtday.I hope cuagn all you at next rear 2004.

 

UK8IG:  Proagations conditions were rather poor from UK8. This was 8e contest.Next year agn!!

 

UK-I-115:  This my 2e PAcc Contest for my SWL,my call UK8IAO and UK8IG ,my husband,there fore this our family contest!

 

W9LYN:  Good conditions again on the higher bands and many “good ears”in the Netherlands. Ran 100 watts to a trap vertical for 7-28 MHz and to an inverted “L” for 1,8 MHz supplemented this year with two element delta loop beam for 28 MHz from Illinois. Hope tot work Utrecht and Flevoland to complete requirements for the VERON VRZA worked all provinces award next yaer. Thanks for another great contest....

 

PA3DTM:  My home brew GPA 30 based upon side of the dipole from the FB33 antenne worked extremely well. This set-up was specifically made to be able to join PA contest again. See ouy in 2004!!

 

OK1BQL:  Thanks for the nice contest....

 

OH4MCV:  Thanks for such a nice competition, hopefully we meet again next year!!

 

PA1FIB:  De eerste keer goed bevallen...tot het volgend jaar.

 

3Z6V:  Tnx for very nice contest, 12 provinces 3,5-14 MHz. QSL voor 3Z6V via SP6DVP.

 

ES5RIM:  Good contest,many stations but not propagation 0n 28 MHz….

 

 

PA3BRD:  Weinig tijd maar toch weer (even) meegedaan.

 

RZ6HX:  Tnx for very nice contest.Hope to see you agn in 2004.

 

PA3CBU:  We hebben het weer prima naar ons zin gehad. Na een jaar beiden geen sleutel te hebben aangeraakt heeft het CW virus ons weer te pakken.

 

HA1TI:  Many thanks of nice contest.Hpe cuagn in PACC 2004.

 

PA3ACC:  Condities waren best wel goed,als ook de animo uit het buitenland. Hoop het volgend jaar er weer bij te zijn…

 

PA0INA:  Weer een plezierige contest met redelijke condities. Er was lekker te werken op alle banden.

 

PA3FZZ:  Ik heb gezellig weer eens een paar uurtjes achter de radio gezeten.

 

VK8AV:  Unfortunalyti, I had to fly out town enroute to Malaysia,today, Sunday, at 0300z,that ia in a few hours.Unfortunately conditions and propagation prevented me from participating fully in the contest. However, I did make an effort to support your contest again this year. And as usuel it was enjoyable.

 

PA3GMM:  Ik doe eigenlijk nooit aan contesten mee,behalve de PACC. Toch vind ik het elke weer een belevenis. Het felbegeerde vaantje is weer veiliggesteld.

 

PI4ZLD: Niet echt fanatiek meegedaan. Toch wel leuk.

 

PA6W:  Opvallend goede propagatie op de hoge banden .Het was voor ons weer een perfect evenement,tot volgend jaar.

 

5Z4PV:  Ik gebruik hier een TS850S ,terug geschroefd naar ongeveer 80 Watt. Dit is gedaan omdat alles op batterij werkt: zonnepanelen staan in de tuin. Als antenne gebruik ik 82 meter draad, in een vierkant zo’n 13 meter boven ons huis opgehangen tussen een avocado boom, een “wattle tree” (uit de bast onttrekken ze hier tannine) en een paar dennebomen. Kippenladder van 13,5 meter naar beneden naar de match unit.(Cubic ST-3C0. Het geheel werkt uitstekend,met vaak onverwachte resultaten. Misschien ligt het er aan dat ik op 200 meter hoogte zit. De bodem hier in Eldoret is erg droog, dat zal niet veel winst opleveren.Gemiddelde temperaturen rond de 24 gr.C. Wat ik wel als een voordeel zie is dat hier geen industrieën zijn,vrij wel lawaai-vrije omgeving-de vele vogels in de tuin doen geen leed aan de radio vreugde. Ik had wel de indruk dat af en toe een paar wattjes meer misschien beter waren geweest. Sommige stations hadden de (gerichtte) antenne alleen pal oost of west staan-had de indruk dat men vanuit het donkere zuiden eigenlijk niet veel goeds verwachtte, vaak ook een duidelijk ongeduld ervaren.Jammer, want dat waren voor de PA,s toch weer wat extra puntjes om met 5Z4 te werken nietwaar. Groot was de vreugde toen ineems PA3CVJ waaker werd en eens eindelijk na 15 jaren buitenland eens een contact met Koos (en Ton) kon hebben. Wel het was weer eens leuk,plezier,en zelfs mijn moedertaal kunnen spreken! Groeten vanuit een droog , stoffig en warm Eldoret,in de hooglanden van Kenia.  ( opmerking PAoADT: De fotos worden z.s.m.geplaatst op onze PACC foto site)

 

PA3BDK:  Wat een geduvel met de “clark mast”ik was niet op tijd….

 

OK2BMA:  Thank you for the nice contest.This was my 30e PACC!!! I took part in the PACC for the first time in 1974 and since I participated in every PACC.....I would like to say, it is always a great plesure for me to meet many good old  friends in the contest. I am looking forward to the next contest. Het aller besten!!!!

 

NL9330:  Weinig tijd voor opbouw,één dag van te voren dit gedaan,ondanks dat de mindere condities dan vorig jaar zeer tevreden met het resultaat.

 

PA1MHB:  Sinds eind december 2002 ben ik in het bezit van de A-licentie. Dit was de eerste PACC voor mij als A amateur en heb nog alleen meegedaan om ervaring op te doen en punten te geven…….Maar heb het voornemen om in 2004 serieuzer deel te nemen aan deze leuke contest….

 

PA0ADT/PI4COM : Van Ronald PA3EWP mocht ik een zeer uitbereid verslag ontvangen over de contest belevenissen van PI4COM. Opzet is ook dat het artikel inclusief foto,s in Electron wordt gepubliceerd. Ik wil hier dus niet op vooruitlopen om het gehele artikel in de Soap-Box te plaatsen. In ieder geval is PI4COM na ruim anderhalf jaar weer terug……..en hebben leuk gedraaid met een goed resultaat…..

 

OH3GC:  Tnx contest,cul next year test again.

 

PA8KW:  Bedankt voor het organiseren van deze mooie contest, Het was een waar genoegen om mee e mogen doen met deze editie  van de PACC contest. Er zijn door mij wel meer verbindingen gemaakt, maar daar tegenover staat dat mijn multipliers minder waren als vorig jaar. Mijn verwachting voor de 10m band was wat te hoog gespannen, maar op 20 meter band was daar integen goed te werken. De 80m leek in het begin van de avond soms net op de PA-beker contest…..tot volgend jaar maar weer.

 

PI4TUE:  Zoals gebruikelijk niet precies op tijd gestart.Je kan mereken dat de condities op met name 10m achter blijven op voorgaande jaren. 160m was met 30 multipliers een heuse opsteker,ondanks de gebrekkige antenne en vonkende antennetuner. Misschien de volgende keer niet met naar de Chinees met z’n allen (kostte zo’n 2 uur contest) alhoewel het daar heel goed toeven was! Kortom een typische PACC Contest,vooral gezellig

 

PA3FSC:  De ochtend van de wedstrijd heeft Peter PA3GNC voor mij, de door storm vernielde inverted V door een nieuwe vervangen.Daar was ik heel blij mee,want ik kon zelf niet het dak op vanwege mijn knie. Vooral 7,17 en 21 MHz deden het goed met deze nieuwe antenne. Op 3,5MHz ging het zeer moeizaam met QRP. Bedankt voor de leuke contest.

 

EA3BHK:  My 15e PACC Contest…and will be not the last shure!!

 

G0TTM:  Many thanks to all those involved foer another good contest.

 

PA1VC:  Omdat de vereiste 50 QSO’s zijn gemaakt kom ik natuurlijk wel graag in aanmerking voor het vaantje.

 

PA3CVI:  Zoals elk jaar valt het PACC Contest weekend op mijn verjaardag en het schaatsen. Na mijn verjaardag een weekendje verschoven te hebben,vond ik voldoende tijd tussen de schaats uitzendingen door om weer eens fijn,vooral s’nachts,te contesten

 

PA0ATY:  Met QRP geef i zelden CQ,maar in deze contest deed ik het wel;met enkele pile-ups op 40 meter een waar genoegen.

 

AC6VN:  Het ging dit jaar heel moeilijk vanuit de Westkust van Amerika.Hopelijk volgend jaar beter.

 

YZ1V:  It was a great plesure to participate in PACC 2003 contest. Very good organized contest,lots of PA,s stations on the air. Poor condx on 10 meter on our side,only two staions worked. Sorry for the paper  log,we could’n’t  fix over computer. Especially was very nice to work lot of PA’s on 80 meter. Best wishes and thanks to all PA,s who worked us in this nice contest. QSL info for YZ1V via YU1AAV.

 

PI4CC:  De condities waren beter dan verwcht. De 80 meter viel wat tegen,maar de rest was lekker om op te werken. We hebben geen noemens waardige problemen gehad. Er gebeurd altijd wel iets. Weer net niet de 2 miljoen punten gehaald. Dit blijft een lastige hobbel voor de PACC !! Het station van PI4CC blijkt een stabiel geheel. Andere operators zijn welkom om eens een kijkje te nemen  cq mee te doen tijdens  contesten. Meer info op http://www.pi4cc.nl

 

PA9CW:  Ik heb dit jaar meegedaan met veel plezier en enkele pile-upjes. Helaas heb ik niet de gehele contest mee kunnen doen,i.v.m. een familie feest zondagochtened. Volgend jaar ga ik proberen voor het eerst eens de gehele contest mee te doen. Dus zonder nachtrust. Het was dit jaar weer een leuke en boeiende contest. Deze keer weer een verbetering van het aantal punten t.o.v. vorig jaar. Dus tot volgend jaar.

 

PA3AZF:Het was een mooie contest,maar had jammer genoeg niet meer tijd.

 

PB0ANT: Wederom leuk om mee te doen en nu eens niet met de carnaval (sinds jaren weer de optocht gezien !!!)

 

PA2ELS:  Het blijft altijd weer een leuke contest,gezellige sfeer en zelfs met af en toe een pile upje.De website ziet er goed uit en is zeer verzorgd. FB!

 

VA3POS:  Weer een mooie contest. The certidicate from 2002 heeft een plaats in the shack. 80 en 40 mtr waren dit jaar ook goed,maar zijn de Limburgers gegaan dit jaar????Ik heb er niet een gehoord.Ik hoop volgend jaar even beter te doen.

 

PA9KT:  Mooie contest.Condities op de hogere banden worden nu minder. Het zal steeds moeilijker worden om het aantal QSO,s te evenaren.

 

PI4KST:  Het was weer een leuke contest,flink van genoten,helaas gingen de banden voor mij tegen 2100 uur dicht,nu ik kijk al weer uit naar het volgende jaar,dan ben ik ook weer van de partij. Nu al kijk ikuit naar de PACC 2004 contest.

 

IK4QJM:  Congratulations to all Dutch stations for their good activity on this contest, This time I made a better score than last year and I’m rather satisfacted. It is always very hard to contact Holland on 10 and 15 meters in this period of the year from north Italy. See you next year, 73e ciao.

 

RX9SN:  Hello! Very nice contest,sorry that I haven ? time to work all test. My age is 16 years old!!! My ex call is RA9SUS.

 

UA3WFY:  Very good contest! Thanks all PA stations. Good luck! 73e!

 

VU2UR:  Have taken part for the first time as a Multi Op, entry, as my daughter could assist me in working a few stations in the 10 meter band. We enjoyed taking part in this contest.

 

KT1J (PA0AFN):  Leuke contest! Goede condx op tien meter en goede vertegenwoordiging van de vaak moeilijke provincies Zeeland en Flevoland. Limburg was deze maal een beetje licht. 40% meer punten dan verleden jaar,dankzij een aantal vriendelijke OM’s die de moeite namen om in de Amerikaanse 40M phone band te luisteren. 73e!

 

ZS5RON(PA0QRP):  Ik heb alleen in de 10 meter band mee gedaan,condx waren goed genoeg om met PA te werken.Beperkte me hoofdzakelijk (op 1 QSO na) tot cw.Leuk zo nog een paar PA’s te kunnen werken. Tot volgend jaar. Hoop dat er dan wat meer aktiviteit uit Flevoland is. Heb nog wel op 40 mtr geluisterd en sommige van de stations kwamen uitstekend door….

 

PA3EIO:: Ik ben niet in de gelegenheid geweest om de contest “vol continue”te beleven……Maar de contest heb ik als een geweldige happening mogen ervaren. Conditie’s op 80 en 40 vond ik niet je van hét (weet niet wat anderen er van vonden; lees dat nog weleens) maar al met al ben ik tevreden met het resultaat.

 

PA6V:  Over het aantal operators hadden we niet te klagen. Over het hele weekend 19 stuks,waarvan de meeste ook in de weken vooraf gelukkig de handen uit de warme mouwen wilde steken. Helaas hadden we nog net niet genoeg transceivers om alle zes de banden continue bezet te houden. Dus hebben de TRX plus PA voor de banden 10 & 160 m gecombineerd…………Helaas bleek er aan het begin van de contest er een slechte netwerk-kabel te zitten aan onze server, wat nogal wat error meldingen gaf,maar nadat de kabel was vervangen liep alles als een zonnetje. We hadden 2 transceivers met CAT sturing zodat op 15m & 20 m perfect gelogd kon worden. De 3e CAT sturing op 40m ging helaas over z’n nek. De RF-feedback en op de 10/160m & 80m transceivers lukte het ons helaas niet om daar nog CAT-interfaces werkend te krijgen.Voor volgend jaar willen we de automatisering van het loggen nog beter voor elkaar hebben en uiteraard de 6e TRX&PA te pakken zien te krijgen zodat we weer een stapje hoger kunnen eindigen  (mits we nu al 3e zijn!!!),want PI4CC of PI4COM inhalen lukt gewoon niet vanaf onze lokatie en met ons antennepark…….

 

PY2TV:  Very bad condx to Europe. Led few PA-stations. Hope work PACC’04 edition in better condx.

 

YB9BY/PA5CM:  De PACC weer missen,dat kan gewoon niet dus heb ik op Bali wat vrienden opgezocht en heb tijdens onweer toch wat punten kunnen weggeven als gast operator bij Ketut YB9BY….

 

VK5NJ:  Thanks for the good contest,I always enjoyit. But was not able to stay long onair  for the PACC Contest....

 

IZ8FBU:  I’m very happy for my partecipation at PACC Dutch Contest 2003. I hope better for me next year!!!

 

PI4WAG:  Weer met veel plezier meegedaan ook door de diverse deelnemers.....

 

PA0JLS:  Voor het eerst meegedaan in de QRP categorie. Dat vergt toch een andere aanpak dan normaal. Mijn FT-817 heeft zich prima gehouden. In combinatie met de dipool die voor de helft naast het huis hangt en voor 160 meter s’nachts werd kortgesloten om als langdraad te fungeren heeft deze contest mij weer veel plezier bezorgd…..

 

EA3FF:  My first PACC test. Sure not the last one,in QRP Verry nice funny with PA ons,they understand quickly what to do with QRP-ers. See you in 04.

 

PA0NMH:  Helaas niet zoveel tijd,maar toch leuk om even mee te doen.

 

PA0DZI:  Valt mezelf een beetje tegen, wel meer QSO’s als vorig jaar maar duidelijk minder multipliers,vooral in de 14,21 en 28 mc.Kennelijk toch wat minder condities opde hogere banden.

 

PA3GTK:  Het was weer bijzonder leuk om mee te doen aan de PACC Contest van dit jaar.Jammer dat dit alweer niet het log van de winnaar is….Maar meedoen is zeker zo belangrijk dan winnen. De condities waren redelijk zeker als ik het aantal QSO’s bekijk wat ik maakte op 80 meter, (QRP en een magnetische loup als antenne).

 

PA5CM en de PACC 2003 op Bali

 

Toen ik in gebruari 2001 op vakantie naar Bali ging heb ik van alles geprobeerd om een zendvergunning te krijgen maar dat lukte niet en de PACC viel in het water! Omdat ik op de website van ORARI de Indonesische zustervereniging van de VERON iets las over reciprocal agreement had ik een kleine hoop dat het dit wel zou lukken…..helaas…nee dus! Ruim op tijd ben ik op zoek gegaan naar Indonesische zendamateurs die mij evt.zouden kunnen helpen. Zo kwam ik in contact met Made YB9AY een amateur in Sanur en nog wel vlakbij de plek waar ik logeerde. Via E-mail werden afspraken gemaakt en werd ik met de bekende Balinese vriendelijkheid ontvangen. Made heeft een hotel/ apartementencomplex en de antennes  tussen de bananenbomen gaven de plaats van de shack al aan. Verdere afspraken werden gemaakt en op 9 februari om 15 uur Balitijd,dus 8 uur in Nederland werd de tranceiver aangezet en de 4 el.antenne op 15 meter hoogte richting Nederland gedraaid……niets te horen?!.... Ja static….onheilspellend onweergeknetter. Het regenseizoen loopt tot minstens half maart dus begon ook nu de regen te vallen. Op 20 meter werd zacht JA en VK gehoord en plotseling heel zacht op 15 meter PA6V en wel precies op de frequentie die met Ger PA0OI en anderen afgesproken was: 21.255 Mhz. PA6V werkte zo te horen regelmatig met JA maar hoorde mij nie roepen,om hopeloos van te worden…en het geknetter van een naderend onweer werd steeds sterker! Twee uur roepen maar geen Nederlander die mij hoorde. Made had echter niet lijdzaam toegekeken en was aan het telefoneren geslagen. Binnen een kwartier waren we bij YB9BY, om Ketut, die niet erg aktief meer was door drukke werkzaamheden maar we mochten het bij hem gerust proberen….een 7 elm antenne op 20 meter hoogte en een Kenwood TS 870. Binnen een minuut werd PI4COM gewerkt! Dick de operator had naast de big-gun power ook goede oren! Langzaam werden de signalen sterker maar ook het geknetter van het onweer nam toe en de regen viel nu met de bekende bakken uit de lucht. Helaas om 11.15 urr utc niet meer verantwoord om door te gaan en werd PA0PAF als nr 10 in het log geschreven. Het was gelukt! Wellicht voor een paar PA’s een nieuwe multiplier. Deze 10 stations gaven me net zo’n kick als de 600 stations die ik anders in Nederland en wat een ervaring! Nummer 1 van Bali in de contest is me heel wat waard Hi…… Made en Ketut terima kasih!!!

 

OM1ADM:  Thanks nice PACC Contest I hope to QRV next year.

 

R3D223:  Excellent contest! It was my second PACC since 1999. I received 281 stations, it’s almost twice more than last time. The very strong QRN on 40 and 80 mtrs, dfficult to listen all noght. Cuagn in 2004 PACC. All the best and 73e.

 

 

 

73e Ad PAoADT