Date : 15-04-2004

Soap-Box PACC Contest 2004 - Dutch PACC Website

Soap-Box

Aantal ontvangen logs, 964 !!! ( 919 logs in 2003 was een record!!)

OK1DOR: Thanks for a good activity of PA hams. I spite of poor propagations on 15 and 10 meters. I spent of good times with PA-CWW friends.

YU1TO: I am enjoet in the last PACC Contest. My pleasure to see you next year.

ON6NL: Het was weer een leuke contest. Ik had nu eens veel tijd……maar de condities waren niet geweldig. Toch weer veel plezier gehad! Heb ik weer een vaantje gehaald????.......Weer bedankt voor de organisatie en tot ziens/werkens! Na de fantastische condities in 2003 moest het wel tegenvallen, vooral op 10 en 40 waren de PA's moeilijk te vinden. Ik had gehoopt een aantal PE's te werken maar dat viel tegen. Durven ze nog niet of zaten ze achter de PI-stations??....Tot 2005.

EA3ALV: No antenna for top band at city shack. 15 en 10 meter bands ware unoperative; full slip on 15 and no conditions on 10.

PE1OID: Helaas waren de condities niet echt om over naar huis te schrijven,maar toch met plezier mee gedaan. Ook voor mijn bescheiden station was er toch wel wat te werken,ga zeker de volgende keer weer mee doen.

PA2MPD: Hoewel ik bijna 30 jaar gelicenseerd ben is dit de allereerste keer dat ik aan de PACC heb meegedaan. Niet zozeer om te winnen maar voor mijn plezier. Ik vond het erg leuk weer vele bekenden en ook nieuwe stations in de contest te ontmoeten. De bandcodities waren redelijk maar niet echt goed.

YB0ASG: Het was jammer dat 10 meter niet bruikbaar was richting Europa. Ook 160 en 80 meter is vanuit de tropen, vooral in de regentijd een probleem, vanwege een S7 QRN niveu van onweer en static. Nog even kijken of de deelnemers een QSL kaartje willen sturen.

VK4TT: Good Day to all other Ops in the PACC.

PA7FL: Ik heb weer een leuk contest achter de rug en kijk alweer uit naar de volgende......Ik heb wat minder punten "gescoord " dan vorig jaar, des te meer reden om volgend jaar een verbetering aan te brengen.

G7RTI: Thanks for organising the event-and see you in PACC 2005?

PI4ZI (PA1TX): Enorm bedankt voor de organisatie, het was een fantastisch weekend. Foto's zullen volgen, mits ik er goed opsta….

PA0IJM: Pracht contest met wisselende cond. Helaas lieten de cond.richting USA ons in de steek. Maar ja……dit was te verwachten. Ondanks dit ,toch tevreden met het aantal QSO's. Tevens een woord van waardering voor de old-timers Klaas PA0KDM en Ger PA0OI die toch elk jaar weer vrijmaken om vele andere deelnemers blij te maken met een punt.

PA2DB: Ondanks het dichtzitten van de 10 meter band, toch weer meer verbindingen gemaakt als voorgaande jaren.

PA3DHN: Weinig cw.stat.aanwezig en cond.niet zo goed. Weinig W en VE stat.QRV

PA3FFM: …..Als ik hier de vaantjes tel is 2004 de 13e maal.

PG4I: Leuk om weer een paar uurtjes mee te doen.

9H1DE: 10 meters was completely dead and there did not seem tob e as many PA stations as usuel. On Sunday there was a great deal of noise on the bands making it difficult to copy stations. I hope to be operating in next years contest.

9A5KV: Thanks for a nice contest! I will be back next year.

DL5KUD: Had fun again. But conditions were not for QSO on 14 en 21 MHz. Heard all high power station from PA, but my 80 watts and lazy loop antenna were too small for QSO with them. See all in 2005 again.

G3LIK: Very difficult from southern G with the skip so poor on HF. Great to work a lot of old friends.....

PA3DGI: Meedoen was weer leuk....

DJ3RE: Again i found a very pleasant party this year, trough coditions on the bands permitted activity only from time tot time…..

PA3FOE: Het was weer een hele fijne contest.

PA0VP: Het uurtje dat ik meedeed was het flink druk.De tijd dat ik werkte waren de condities niet geweldig. Maar het was wel heel gezellig en ik doe volgend jaar weer mee.

W7LGG: Tks for fine contest. 2004 maket my 12e year in PA Contest, only band heard PA stns was 20 meter.

PE1HJP: Het was voor mij uiteraard de eerste keer dat ik mee deed aan de contest. Zaterdag nog een andere trx op de kop getikt. Hier veel problemen gehad met de antenne aanpassing. Uiteindelijk nog een andere draadantenne opgehangen en een andere tuner gebouwd (zag er niet uit) toen zondag meegedaan aan de contest, totdat de buurman last had van TVI. Volgend jaar ben ik uiteraard weer van de partij.

NL-7909: Condities waren minder dan vorig jaar. Er waren veel nieuwe PA stations. De signalen waren soms zwak. Miste vele vaste stations door de nieuwe call's die zij nu hebben.

PA3FGM: Ik had weinig tijd, maar die ik had heb ik er weer van genoten. Dus in blijde verwachting van het 11e vaantje.

PA0RRU: Leuke contest, condities op topbanden matig.

PA8KW: Weer met veel plezier mee gedaan met de PACC contest. De condities vielen zondag wat tegen, was zaterdag de 15m band open zondag was er op 15m weinig te beleven. Mijn complimenten voor de intenetsite van de PACC contest, deze ziet er netjes uit.

SV2AEL: Many tnks for nice contest. Greetings to all PA's. Hope to CU next year.

PE1LTY: Het was voor mij de eerste keer dat ik meegedaan heb en ik heb er veel plezier aan beleefd. Ik ben maar een paar uur actief geweest maar wil toch mijn log insturen( op naar de 1000). Hopelijk maak ik volgend jaar meer verbindingen.

YU1BDK: See jou next year!!

PA0JSE: Alleen recreatief meegedaan voor de afdelingspunten: Heb me goed vermaakt.

4N1GZ: I am enjoet in the last PACC contest. My pleasure to see you next year.

PE1NNQ: Dit was mijn eerste deelname aan de PACC contest. Helaas had ik maar 2 uurtjes de tijd om deel te nemen,maar in die 2 uurtjes heb ik toch een diverse log opgebouwd…….Ik heb mij prima vermaakt. Voor de volgende keer hoop ik een betere antenne te hebben.

PA0CGB: Na een heel lange tijd heb ik weer eens meegedaan .En het is goed bevallen. Op 20 meter eerst met QRP gewerkt ,maar dat beviel slecht. Daarna maar overgestapt op QRO vermogen. Dat ging beter en kreeg ik er plezier in. Naar mijn idee was het erg druk met pa-calls. De deelname leek me dus goed….

PG3N: Jammer dat de hogere banden zo slecht waren, maar de lagere banden maakten veel goed. Toch weer een fijne contest gehad en kijk alweer uit naar de volgende PACC….

PA4CW: Het was weer een leuke contest, jammer dat de condities niet echt mee zaten. Veel bekenden tegen gekomen en weer een nieuwe antenne uit geprobeerd……Jammer dat ik een aantal leuke dx heb gemist op 10 meter, tja je kunt maar op 1 band tegelijk zijn en een dx cluster heb ik nog steeds niet. Misschien volgend jaar als het dsl netwerk ook bij ons is uitgevonden hi.

RA4AI: Many thanks fer nice contest.

5Z4PV: Na 5 jaar in dit heerlijke Eldoret gewerkt en gewoond te hebben, zijn we nu weer aan het pakken. Met welke call ik de volgende PACC zal uitkomen is nog een grote vraag. Het was weer leuk, zowel mijn XYL en ik hebben plezier gehad aan de redelijke goede openingen, ware het niet dat de PA stations meestal hun antennes richting oost en west hadden staan. Wat kun je dan nog verwachten vanuit een donkere Africa???

ON4MGY: 11 van de 12 provincies kunnen werken, enkel FL niet gehoord. Volgend jaar misschien iets meer tijd om te kunnen deelnemen.

OK2BQL: Fine contest but on the hight bands bad propagations on PA to Ok land. Thanks yoy for nice contest. I hope to see you for next year. Good luck.

PI4KML: Het is weer een leuke contest geweest. Onze nieuwe contestlocatie is perfect voor zowel het bouwen van antennes alsook de afstraling van het hoogfrequent. De condities waren beter dan verwacht en het aantal deelnemers uit het buitenland boven verwachting.Volgend jaar zullen wij nog beter voorbereid zijn. De toevoeging van het multistation in categorie D is perfect. Zo zijn er meer operators bezig. Op naar de volgende contest 2005.

PI4UTR: Bijgaand het log van PI4UTR en je gelooft het niet, dit was mijn allereerste (volledige) HF-contest in mijn 25 jarige amateurloopbaan…..Wij hebben met ons zessen weer eens ons VERON clubstation geactiveerd en waren zeer tevreden met het resultaat voor de eerste keer, kortom volgend jaar zullen we zeker weer bij zijn. Op 10 meter was er weinig loos, daarin tegen was 160 meter een zeer positieve verassing.

PI4DEC: We hebben weer een prima contest gehad. Maar liefst 11 operators hebben de weg naar de chack weten te vinden. Naast de activiteiten vanuit de chack ook weer de nodige gezellige uurtjes waarin perfect eten werd verzorgd door Jan en Claudia veel belangrijker dan het bezet houden van de banden. Ook dit jaar weer veel Nederlanders vanuit het buitenland en opvallend veel Nederlandse amateurs. De verruimde toegang tot de HF banden werpt duidelijk zijn vruchten af en maakt de PACC een nog aantrekkelijker contest!

PI4AA: Zoals elk jaar wordt PI4AA gebruikt voor het opdoen van contest ervaring. Ditmaal was er een zeer jong amateur van 15 jaar die na enig schroom de eerste contestsignalen heeft ervaren. Verder hebben anderen ook voor de eerste keer met de PACC contest kennis kunnen gemaakt. De propagatie bleek ditmaal behoorlijk af te laten weten. Verbindingen buiten Europa bleken erg moeilijk te wezen. Veel van onze trouwe emigranten hebben we niet kunnen werken. Wel veel automatische cw-qc en voice recorders gehoord. Dat de computers de gehele verbinding zullen maken zonder tussenkomst van de amateurs zal nog een kwestie van tijd zijn. Ondanks dat was er een goede sfeer en een goede belangstelling met vele roepende stations uit het buitenland. Overigens was er tijdens de contest een verslaggever van de VPRO radio aanwezig voor het maken van interviews. Dit is in een ruim half uur durend radioprogramma Radio 5, 747 KHz uitgezonden. Zo heeft heel Nederland flitsen van de contest kunnen horen. Tot volgend jaar maar weer!

PE1CJB: Was mijn eerste contest…. Ik werd min of meer gedwongen door Henk (PA0HLT) om ook (zij het kort) mee te doen.. Was al ruim 15 jaar tal jaren niet meer actief geweest en eigenlijk van plan om , na aanschaf van een nieuwe set, de eerste paar maanden alleen maar te luisteren. Henk was een andere mening toegedaan!. Moet zeggen dat het wel ongelooflijk leuk was, ondanks dat het blanke zweet mij op mijn voorhoofd stond.

PC5D: Ik had zaterdag bijna geen tijd om QRV te zijn. De condities leken het meest op een echt zonnevlekken-minimum. Dan is het met beperkt vermogen en mobile antennes altijd flink doorwerken. De nieuwe call PC5D (oude was PA3DXV) is voor dit soort contesten enerzijds een voordeel (sneller en minder gebruikte prefix) anderzijds niet iedereen herkent het als Nederland.

PA1M: Dit jaar was Magreet eens niet jarig tijdens de PACC. Totaal 18 uur meegedaan met dipool en vertical. CW was het magische woord deze contest.

VA3IX: My 7e PACC Contest. Always fun !

SP6BAA : Nice contest !

DH2URF : Thanks for the nice contest. Poor condx 14-28 MHz.

PA3ACC: Er was veel belangstelling voor onze PACC. Weer leuke uurtjes beleefd….

PA3EBA: ….Voor mij blijft de PACC toch een hele gemoedelijke contest…..Kijk alweer uit naar het volgend jaar.

PA0OI: Alle antennes door storm stuk gewaaid!! 87 jaar oud en gek!!! ( Maar je blijft meedoen en dat is niet gek PA0ADT)

PA0QX: De mindere condities op onze hoogste banden werden dit jaar wat gecompenseerd door de 160 meter. Hiervan konden alleen de CW-ers van profiteren! Voor mij was dat het hoogtepunt van deze PACC het voorbij trekken van 12 Amerikaanse stations op deze band die goed waren voor 5 multipliers. Deze opwinding hield mij goed wakker ook nadat de 160 mtr band was dicht gegaan. Jammer, geen lange rijen JA's op zondagochtend op 15 meter,zoals vorig jaar. Toch een prima contest met behoorlijke activiteit.

PA3FOZ: Het viel mij op dat er veel minder stations uit OH, SM en LA te horen waren dan vorige jaren.

PA0HRX: Leuke contest, jammer dat de 10 meter niet mee werkte…

OH4QJ: Very poor conditions between PA and OH.

HB9RE: It was nice to meet so many friends in PACC Contest.

PA0SAN: Altijd weer leuk om enige uren mee te doen.

PA0LOU: ….Condities niet al te best. Geen JA's gehoord en dat scheelt in de multiplier….

PA0XAW: Minder multi's maar meer verbindingen dan vorig jaar, wat het totaal aantal punten toch lager maakt. Met name op 15 en 10 meter was het slecht. Ondanks dat heb ik mij weer uitstekend vermaakt. Op 80 en 40 was het best druk! Op 160 meter was het ploeteren voor mij vanwege de slechte antenne situatie.

PA3CVR: Tijdens de afdelings contest van PI4ZOD toch even met een reserve set een paar QSO's gemaakt onder eigen call….

PA0ZH: In 2,5 uur toch 4 continenten kunnen werken. Leuk!!

PA0LRK: Bandcondities waren op de hogere banden dit keer niet erg goed, maar ik ben blij dat ik toch ruim 100 QSO' heb kunnen maken.

PA0WKI: Pile up op de lagere banden, fijne contest.

PA7XG: Qrm op dit QTH was fors. "man-made" QRM op 40 en 80 meter (inclusief diegene die de deurbelschakelaar met een cocktail prikker op 'aan ' heeft vast gemaakt)

PA1MP: Weer met veel plezier aan de PACC contest meegedaan en ik heb nu al weer zin in volgend jaar!

PA9RZ: Wat een ROT condities, bezigheidstherapie voor…..????

ON4AKR: Alleen meegedaan om te zien of mijn QRP configuratie niet verdronk in de avondlijke QRM op 80 meter met 10 Watt input en alle provincies gewerkt, wat de bedoeling was. Tot volgend jaar.

OK1CZ: I started too late in the evening and only operated about 7 hours in total. LF bands were FB but 20 and 15m very difficult for PA with week signals. Looking forward to the next year.

YL1ZS: Thank for a nice contest. During contest we done PACC and VRZA awards. 73! Cuagn.

OM4JD: Condx very poor especially on Sunday 10 m closed and it was too hard to make QSO even on 15m! Let's hope in better condx next year. Tnx all PA's for QSO!

DL3KWF: Nice to meet all provinces. Vy 73 !

DL1LAW: Vy fine contest agn. Hpe cuagn all in next year.

DL8VL: Beautifil contest but .....Vy 73e

PA1FR: ....Het was weer een groot feest en hoewel de algemene condities niet best waren zal dit op lokaal nivo niet te merken zijn geweest. Zelf heb ik op mijn zolder doorgebracht en de gekte op sommige banden en tijden mee mogen maken. Kortom het was weer een geslaagde party!

PA5WT: Ging weer ouderwets. Soms een echte "pile-up" en dat terwijl je gewoon thuis naast de verwarming zit. 160 en 80 meter compenceerde de magere condities op 15 en vooral 10 meter aardig.

PA9CW: Vorig jaar had ik mij voorgenomen om de hele 24 uur QRV te zijn. Dat heb ik echter niet gedaan. Vandaar de wat lagere scoren. Toch een leuke contest, met inderdaad af en toe een pile-up. Dan zat ik met de handen omhoog en bleef geduldig naar iets bekends luisteren. Volgend jaar zeker weer van de partij.

PG7V: Heb mij weer uitstekend vermaakt tijdens de contest, helaas waren de condities niet al te best, maar toch leuke dx gewerkt en nog redelijke van de korte openingen op 10 meter kunnen profiteren. Het is toch altijd weer een lekker gevoel als je eens aan de goede kant van een pile-up zit. 73e en tot het volgend jaar!

G3HKO: Thanks fora n interesting and wll mannered contest. It is over twelve years I enterd PACC and last time I was able to work many PA stations on 20 meter but this time non. Conditions must have change. It was good to see many calls from twelve years ago. See you next year.

HB9DUJ: It is the first contest to which I participate in cw end to end. I was very impressed by the good traffic of the PA stations, many did not hesitate to adept their sped to my capabilities. Thanks for organisation.

PA3CQE: Vooral de CW pil-ups zijn fun. Geweldig al die aandacht. Doe volgend jaar zeker weer mee.

PA0SIM: Ondanks een Carnavalsverplichting toch nog redelijk wat uren kunnen meedraaien. Condities natuurlijk weer minder dan vorig jaar, maar toch op de lagere banden prima kunnen werken. Op 10 meter niks gewerkt, maar daar ook niet al te veel tijd aan besteed.

PA3AFF: Ik heb geen enkele herkenbare nieuwkomer ( 'rookie') gewerkt of gehoord met CW. Ik had de indruk dat de buitenlandse stations vaker het serie-nummer QSZ-ten dan 'vroeger'. Zou dat komen omdat tegenwoordig steeds vaker de electronisch gecontroleerd worden? Het was een gezellige drukte op 160 meter elk jaar meer stations.

PA3BGQ: Vlak voor de contest moest ik nog even de mast in. Als ik de rotor draaide bleef de beam staan, de bouten van de bevestiging van de beam aan de mast zaten los. Ik had ook voor het eerst een 2x20 meter dipool met 12 meter open lijn. Maar of de condities lieten het afweten of de antennes deden hun werk niet goed. Het wilde deze keer niet lukken. Volgend jaar beter.

IK0BAL: Few time tot dedicate to test buts ure fun, next here I'II put this date on my mind. So I won't miss this nice contest.Very fun rules to work only PA for foreigs stations.

OK1-31457: Enjoyable contest as always. I look forward to PACC 2005.

9J2GS: Groeten uit Macha, een ruale nederzetting in het zuiden van Zambia. Wij hebben hier geen telefoon, internet of iets van die aard. Alleen "bushmail" via mijn HF-tranceiver….Het was leuk om PACC mee te doen. Helaas waren de condities niet fantastisch en hoorde ik alleen de "harde stations" Veel stations die terug kwamen op roepende buitenlandense stations kon ik niet horen. En, helaas, op 40 meter hoorde ik wel Nederlanders, maar zij hoorde mij niet. Ook door de QRM in Europa neem ik aan. Op de achtergrond ontmoeten 'Nederlanders in het buitenland'elkaar ook tijdens de PACC, bijvoorbeeld sprak ik Otto in Djakarta (YB0ASG) en Theo in Eldoret (5Z4PV)

YL3DX: Thank you for nice contest. Pitty 15m and 10m were closed for QSO Latvia-Holland...

ZL1BHQ: Really enjoyed contest. Look forward to the 2005 test....

YU1JU: Very nice to be again in old and good contest. Sorry, I haven't so much free time. Good luck, my friends!!

PF5X: Tjonge wat een verschil met vorig jaar. 10 meter nauwelijks open en op 15/20m was de DX ook al dun gezaaid. Gelukkig had ik een dipool voor 80 meter opgehangen die aanzienlijk beter werkte en vooral rustiger ontvangst gaf dan mijn vertical. Dit jaar had ik wel tijd om een radial voor mijn ad-hoc inverted L uit te spannen en ik had de indruk dat het ook beter werkte. Omdat ik korter heb geslapen kon ik meer verbindingen er uit persen. Maar t.g.v. de tegenvallende hoeveelheid multipliers werd de eindscore toch lager dan vorig jaar. Enfin ,zoals altijd een leuk weekend! Als alles goed gaat hoop ik volgend jaar 3 jaren actief te zijn vanuit Singapore ,9V, dat is dan voor alle deelnemers een multiplier extra….

PA0HRM: Leuke contest geweest ,alleen meegedaan op 40 meter, leek wel een interland tussen Nederland en Tsjechie!!

PA2F: Weer een heel leuk contest-weekend gehad. De cdx waren misschien niet overdreven goed, maar toch wel leuke QSO's gemaakt. Had de indruk dat er vel stations aan de RTTY-tst meededen die anders ( bij gebrek aan een "grote"contest ) aan de PACC meededen…

PA3ARM: Na al die jaren met vooral de laatste jaren toch egelmatig meestal kleinere contesten (oa de PA beker) eindelijk mijn eerste echte deelname aan de PACC. Het smaakt naar meer maar er kwam vorige jaren altijd wel iets tussen……zal volgend jaar weer meedoen, maar al met al ben ik zeer tevreden.

PA3EPG: De condities waren niet om over naar huis te schrijven, maar toch weer veel plezier beleefd aan de contest.

PA3HHF: Ondanks de slechte condities en het zeer vroeg dicht gaan van de 10-15 em 20 mtr.band toch nog mooie QSO's gemaakt. Niet zoveel als de jaren ervoor en toch zeer veel uren achter de set gezeten. Hopelijk volgend jaar beter.

HB9IAL: Sri poor signals in HB9 with PA on higher bands.

PA3DTM: Deze keer heb ik mijn FB23 gebruikt (vorig jaar was dat nog een GPA30 bij de FB23 straler). Helaas waren de condities minder goed (op 10 meter) en heb slechts 5 ½ uur mee kunnen draaien. Toch heb ik mijn doel (minimaal 100 QSO's) makkelijk kunnen halen.

PA1V: Condities niet al te best. Toch weer met plezier meegedaan! Leuk altijd die bekende stations te werken. Ook dit jaar, ondanks het geringe vermogen weer aangeroepen door K3ZO. Al met al weer een leuk weekend waarbij het weer gelukt is om Nederland HF actief te maken.

PA0FEI: M'n vierde PACC-contest. Op de hogere banden (14,21 2n 28 MHz) waren de condities slecht, op 3,5 en 7 normaal. Gelukkig ontbrak het niet aan aktiviteit.

PA0KDM: De condities waren gelukkig voor iedereen gelijk………………….(slecht!)

VK2GWK: Redelijke condities. Maar veel van de zwakke PA's komen er helaas niet meer door.

PA0DUO: Dit was mijn 25e PACC contest op rij……

PA1X: Leuke contest. Heb erg genoten. Jammer dat de 10 meterband helemaal dicht was.

PF9A: De zeer slechte condities ,vooral op 10 en 15 , plus de enorme QRM 's avonds op 40 en 80 zijn de oorzaak van het veel mindere resultaat dan vorig jaar. Maar ik moet niet zeuren, de andere zullen daar ook wel last van hebben gehad.

PA5PR: Ondanks een dichte 10-meterband toch en beter resultaat dan 2003 weten te boeken. Het was me een genoegen weer mee te doen, tot volgend jaar.

PA2NJC: Het was weer een fijne contest, helaas vond ik dat de propagatie het liet afweten. Maar met een "oude" TS830S en een draad antenne, een ZS6BKW op 8 meter hoogte ging het prima……Er zijn door mij meer verbindingen gemaakt dan vorig jaar, maar minder multipliers. Het eind resultaat was niet teleurstellend , met een beam gaat het iets makkelijker, maar het zou voldoende zijn voor een tiende vaantje.

PA3HCF: Het was een leuke contest. Helaas dat ik maar een paar uurtjes mee kon doen.

PA3GXD: Het was weer een leuke contest. De afgelopen jaren heb ik steeds in de mode QRP gewerkt. Helaas dit jaar niet, mijn telescopische antennemast was defect, waardoor de multibandantenne bijna op de grond lag. Voor QRP is dit absoluut geen ideale situatie. Als noodoplossing heb ik er maar voor gekozen om mijn Kenwood TS440 weer uit de mottenballen te halen om toch nog wat verbindingen te kunnen maken. Ik heb van de buren tot nu toe nog geen klachten gekregen hi. Volgend jaar toch maar weer QRP.

PA9JJ: Tijdens de contest werd ik aangeroepen door een station uit YC terwijl mijn antenne haaks op de richting stond. Ik vond het ook al zo vreemd dat alle Amerikanen via de noordpool gehoord werden. Bij nader onderzoek bleek echter dat de beam (waarschijnlijk door de storm van de afgelopen maanden) 90 graden was verdraaid….Nou ja dan hebben we wat te doen.

9H1DE: 10 meters was completely dead and there did not seem to be as many PA stations as usual. On Sunday there was a great deal of noise en the bands making it difficult to copy stations. I hope to be operating in next years contest.

EA3BHK: 10 mtrs was closed for me, 15 mtrs poor. The others band ware full and a lot of new call and frefix. See you in 2005.

M0ZZO: Poor condx from my QTH....

GM0CRA/P: Conditions were not favourable from this location....

MM0WPM: Must admire the patiensce of the Dutch ops- very good condx poor especially of higher bands. Thanks to all for good contest.

G0MRH: Band conditions very poor from my location. Not as many contacts as last year. Very pleased to work all 12 provinces on 80m. Pleased also to work 4 stations on 160m. 160 m is not a good band with my linited setup.

MU3GSY: My first entry for this contest. Enjoyed very much. I hope to be back next year.

PA2GER: Leuke contest, het is alleen nog nieuw dat er ook PE stations meedoen en niet alleen PA stations wat soms verwarring gaf bij het tegenstation.

PA3FXB: Ondanks de matige condities toch weer vel plezier beleefd aan het Nederlandse feestje op de korte golf.

PA1PAT: Geen zeep nodig gehad hahaha. Altijd weer leuk de PACC. Condx waren niet geweldig maar ja je kunt niet alles hebben.

PA3FUJ: Zoals gewoonlijk was het weer leuk om mee te doen….

PA0GSM: Het was erg druk, met vele nieuwe PE-stations. Condities leken me niet al te best.

PA1TON: Leuke contest, alleen wat problemen met apparatuur. Vastlopende computers, instralend HF op de set en een voeding die overstuur was. Maar al met al wel een hoop lol gehad. Als het volgend jaar weer niet met carnaval is, ben ik er weer bij.

PA3HCD: Het was weer een gezellige gebeuren waar ik met veel plezier aan heb meegedaan.

ON4KVA: No good propa today. Mny QRM and QRN!

SK7OA: We were operating with our clubstation SK7OA on only 80m and 4om. We liked the test very much and hunted QSO's from from all 12 provinces and shortly we missed ZL but SM7YLZ scanned the bands and on Sunday morning she found 2 ZL sations. Hope to do the PACC 2005 on all 5 bands.

SV1BJV: I think that all contesters had a very nice weekend. Propagation was poor to nothing on 10m. I had the oportunity to QSO with distant stations in middistanses like PA. Anyway compairing my results with the new ons I found that improved my as the total points, and this is something. I believe under better propagation a better result.

PA1MM: Als niet actief amateur, toch maar weer en antennedraad opgehangen.........Een gpa 3, driebander, op het dakkapel gezet in een voet van en verschuifbaar hek rondom een bouwput, gesteund door touwtjes die om het midden van de antenne gespannen waren naar van alles en nog wat in de buurt om die GP maat te behoeden voor vallen bij de stormen van de laatste tijd. Dat moest het maar doen…..De GP bleek storingsgevoelig te zijn , de open dipool met kippenladder, die in de shack verlengd was omdat er toch wel heel vel spanning stond op mijn coax-ballun achterop mijn atu (je kon de vonken over horen springen tussen de condensatorplaten van de tuner-C's, of brandde het stof er alleen maar tussenuit?.........Op 19,15 en 20m waren de signalen soms beter met de GP en soms beter met de dipool. Ik kon kiezen….De condities leken mij slecht . Op 10 meter werkte ik alleen bijna lokale stations, PA's niet verder dan zo'n kilometer of 20, op 15 meter waren weinig stations en zeker geen DX, terwijl 20 meter eigenlijk de band was waar het zaterdag helemaal niet wilde lukken. Zondagochtend heb ik op 20 meter nog een flink aantal stations gepeurd…tot achteraf nog een respectabel aantal…..maar het was eigenlijk teleurstellend: geen noemenswaardige DX, veel Europa verkeer,jammer. Op 40 meter was het weer een overvolle ( bijna te zeggen:puinhoop) op zaterdag. Op zondag was er niet veel te beleven….weinig nieuwe stations, veel Nederlanders. De 80 meterband is zo langzamerhand steeds minder interessant aan het worden…..veel ruisbulten andere onbekende signalen, vond ik….De tegen stations waren allemaal blij dat de PACC er weer was, althans ik heb alleen maar operators gehoord die het leuk vonden om mee te kunnen doen. Ik had uiteindelijk toch een fors aantal stations meer gewerkt dan voorgaande jaren. Ik was wel blij, achteraf zeker, dat ik weer meegedaan had. Je MOET gewoon meedoen, anders ben je geen Nederlandse zendamateur. Ik ben nieuwsgierig of er veel nieuwe PA1-stations in de H-klasse zijn gestart….

PA6VOV( PA1AT): Ik heb de PACC gedraaid onder de call PH6VOV. De frefix PH6 was zover ik weet voor de eerste keer te werken. Dit werd door vele opgemerkt en werd herhaaldelijk gevraagd: PSE QSL New Pfx! PH6VOV ter gelegenheid van het 30 jarig bestaan van de vereniging van onderofficieren en oud onderofficieren van de verbindingsdienst, de VOOV. ….De condities waren niet best, zeker niet op 10 meter………Het ging vorig jaar met QRP beter, of waren de condities toen beter. Ik heb nu meer cq gegeven, maar zoeken levert meer op ….

PA3AJW: Jammer dat de condities op de hogere banden slecht waren. Toch zeker met veel plezier aan de contest beleefd. Wat me opviel dat de OK stations goed neededen……….Al met al vond ik het een leuke contest ….Vanaf 12-13 april tot 23-24 april ben ik actief in Israel als 4X/PA3AJW vast dan wel mobiel en op 17 april heb ik dan de call 4X2C ter beschikking voor de Holyland contest…

PI9RS: De eerste keer met onze nieuwe club-call. We hebben ons uitstekend vermaakt.

IT9ORA: Little time in contest, 73e to all ….

IZ0BVU: I love Netherlands people and I am very happy to partake at Dutch contest, in Italy during the contest .The propagation is good only in last hour!!!!

I2AZ: Sorry here poor conditions, many stations but ver very weak signals, not a good contest. I hope next year better.

US0SJ: Ba condition was in my city.....

US7IGF: Very nice in this year, manyhams from UHF license it is very FB for your contest.

UY0ZG: Tnx for FB contest.

PA6F: Leuke contest waar we weer eens wat nieuws hebben geprobeerd. De yagi voor 20 meter werkte redelijk, deze was home made, gemaakt van drie andere yagi's…..Weer een hoop nieuwe gezichten van mensen die langs kwamen. Zelfs een aantal nieuwe operators. Jammer van de aurora op zaterdag. 20 meter daardoor vroeg dicht en 40 meter was ook niet veel…..Weer een hoop geleerd, dus wie weet tot volgend jaar.

PI4RCK: We hebben weer genoten met de contest alleen heeft twe keer onze eindtrap de geest gegeven. De reparateur had dus veel knutselwerk tijdens de contest. De condities op de hogere banden waren slecht, we kijken weer uit naar volgend jaar.

PE1MMZ: Het was weer een leuke ervaring om voor het eerst in een contest op HF deel te nemen. Vooral op 80 meter liep het prima. Wel heb ik ook een erg negatieve ervaring ondervonden van een PA3 station (call is bekend en er zijn meer klachten hierover ontvangen PA0ADT)….ondanks dat ben ik er volgend jaar weer bij!!

PB2BN: Met veel genoegen heb ik voor de 5e keer meegedaan aan deze contest….

PA3GEO: Zaterdagmiddag meegedaan in de contest en het was weer genieten.

W1END: Conditions sure changed for the worse from last year. Sunspots are on holiday now. Heard nothing on 10 meters. Thanks for all the QSO's en patience copying my weak signal. See you next year.

OK2ABU: Always nice contest.

OK1-34856: It was my first participation and I had big fun with my simple RX for 80/40m bands. Thanks to all PA hams for their activity in the contest. Cu in PACC 2005.

PA7CRX: Eindelijk was het zover, PACC 2004; lang op moeten wachten, maar in ieder geval tijd genoeg gehad om mijn spulletjes op tijd af te hebben Weer meer stations kunnen loggen dan vorig jaar, volgend jaar dus maar nog meer. Blijft een leuke contest.

KC0DEB: Jammer dat de condities slecht waren hier in KS…Ik hoorde verschillende PA's op 15 meter, maar de meeste stations waren buiten mijn bandbereik…Met mijn licentie ( general ) loopt de 25 meterband in phone van 21.300 t/m 21.450 Mhz. Volgend jaar beter PA0CLN en PI4CC, bedankt voor het contact jongens.

PA7TWO: Wederom erg leuke PACC contest gedraaid al vielen de condities tegen op de 15 en 10 meterband dit jaar. Wel meer QSO'gedraaid maar helaas wat minder mulipliers. Nu maar hopen op een mooie plaats in de einduitslag.

PI4DHV: De PACC dagen zijn, ondanks weinig verbindingen in fone een geslaagd weekend geweest, waarbij veel leden als deelnemer meededen . De luisteramateurs en cursisten die meegedaan hebben genoten dit weekend. Zij waren de meest fanatieke deelnemers.

PA0FAW: Er was ook de WPX-RTTY en probeerde aan beide mee te doen. Condx waren echter slecht. Kreeg met mijn QRP en binnen-antenne weinig respons en heb me dus meer op de RTTY gestort.

PA7BAS: Het was me een waar genoegen voor het eerst van m'n leven op m'n achtenzestigste , dit gebeuren te kunnen meemaken……

PA3EQC: Ik vond het erg leuk om hieraan mee te kunnen doen en weet nu ook dat mijn antenne situatie niet optimaal is…..

PA0RSM: Als nieuwkomer op de HF banden heb ik deze contest als zeer positief ervaren. De positieve verhalen in onze afdeling rond de PACC hebben er voor gezorgd dat ik, twee jaar na het behalen van m'n cw examen, een HF transceiver heb aangeschaft . Een mooie bijkomstigheid is dat ik m'n zelfgebouwde balun met 20 meter monoband-dipool heb kunnen uitproberen. Het goede resultaat is verslavend en smaakt naar meer. Tot volgend jaar.

GM3CFS: PA sigs vy weak and no propo on 10 meters.

I2HZB: Veel last van DOK-Volta Memorial.....Wat bedoelde PA6....met "Multipliers only???")

PA6W: Het was weer geweldig gezellig in onze crew dit weekend. Jammer dat 10 meter niet bruikbaar was, maar dat is een handycap voor alle deelnemers. Heel graag weer tot volgend jaar.

US8IBS: Thanks for FB contest. PACC is very poular in Mariupol. Hope take part in next year.

PA1C: Na 7 jaar absentie kon ok weer eens meedoen aan de PACC. Voor deze gelegenheid kon ik gebruik maken van het superstation van Henk PA1A. ( zie www.qsl.net/pa1a ) .Weliswaar alleen op 20 meter in phone maar dat mocht de pret niet drukken. Gesteld doel vooraf : 1000 QSO's. De contest begon voortvarend maar niet spectaculair. Gaande het verloop werd het vermoeden bevestigd dat de condities niet zo best waren. Grote afwezigen waren de stations uit USA / VE die mondjesmaat binnendruppelden. De band sloot om 21 UTC al vroeg waarbij het laatste uurtje gebruikt werd om nog 11 multipliers uit Zuid-Amerika bij elkaar te sprokkelen. Duidelijk was wel dat de 1000 QSO's niet gehaald zouden worden. Na een pauze van 10 uur ging zondagmorgen om 7 UTC de band weer open. De signalen uit JA en VK waren via het lange pad over het algemeen niet hard maar de stations waren goed te werken. In totaal konden 84 JA's en maar liefst 54 VK's in het log worden bijgeschreven. Verdere highlights: te worden aangeroepen door 3D2DD, 3DA0TM, H44MS, S21BR, VQ9JY, YI3DX, ZK1JD, ZK1CG, 2x XV en 5x BY. Het eind resultaat met meer dan 900 QSO's en 136 multipliers (waarvan exact 100 DXCC-landen) viel achteraf niet tegen voor zo'n "doorsnee"weekend. Deze score is uiteraard alleen te vergelijken met de 20m scores van de multi-multi stations…….Mede daarom een pleidooi richting contest-manager om de bandscores per top 3 voortaan weer bij de uitslagen te vermelden!... (Ik doe mijn best PA0ADT)

PJ6/PA0VDV: Het kostte moeite om de 100 QSO's vol te maken. Vaak riep ik gelijk met P40LE. Soms was hij het eerst aan de beurt'andere keren ging ik voor. Maar heel vaak kwamen we er geen van beiden aan te pas. Het QRM niveau in PA-land was voor velen wellicht te hoog.

PC0H: Door antenne problemen slechts op 80 en 40 meter kunnen meedraaien.

PD3BL: Leuk om voor het eerst te doen. Tot volgend jaar.

PA3AYQ: Zoals altijd weer een heel plezierige contest gehad. Niet zoveel verbindingen ,maar toch een paar leuke zoals YB0 en ZA.

PA2JJB: Vanwege een griepje heb ik maar een paar uurtjes meegedaan. De 1e prijs zou toch niets worden dit jaar en ging voor het PACC vaantje. Het werden er uiteindelijk nog 213 stations, dus het vaantje voor dit jaar is weer zeker gesteld…..Vond de condities maar beneden peil, maar met meedoen geeft toch altijd weer een kick!! Tot volgend jaar maar weer.

PI4VAD: Een goede contest gehad. Met een kleine crew en veel enthousiasme weer veel stations aan punten geholpen. Een drukke boel dit jaar. Veel stations. Helaas weinig te doen op 10 meter. En natuurlijk ook weer de traditionele gourmet op zaterdagavond. Dat drukte de score maar verhooft het plezier….hi. Weer bedankt en tot volgend jaar namens de crew.

ONL 4638: Het was weer leuk om mee te doen, zeker tot volgend jaar. Bedankt voor het diploma en de wimpel die ik ontvangen heb van de PACC contest 2003.

IK7RVY: Good contest, no good propagation on 15 meter hi…

JP1SRG: It was my 10e try to PACC contest, but the propagation between Japan was very poor, as forecasted!

EA5QB: I had time for contesting but I enjouded a lot few contacts. See you next year.

UU5JWN: It is the first contest of my schoolboy......( age 12 years old!)

PA7PYR: Bedankt voor de organisatie, mooie contest.

OH2FS: Vy bad condix on 15 meter only 1 QSO!!!

PA3EGH: De 2004 PACC gaat de boeken in bij ons als eerste contest zonder CW sleutel, alle CW QSO's werden nu gemaakt met de computer.

Ik heb enorm genoten en de score weer omhoog gewerkt. Wat mij ergerde was dat regelmatig stations gewoon op mijn freq gingen roepen terwijl men wist dat er op dat moment al een tijd gewerkt werd. Ik hoop dat dat een keer verandert, of dat er wat betere ontvangers gebruikt worden hi. Volgend jaar weer vol overgave meedoen!

PA3FXY: Helaas nog steeds geen verbeterde antenne opstelling. En door vervelende omstandigheden alleen de zaterdag actief geweest. Verder waren de condities niet echt geweldig maar er was gelukkig wel veel activiteit. Zelfs een Amerikaan op 15 meter gewerkt met een antenne welke niet voor 15 meter geschikt is….Volgend jaar weer beter….

PA7DA: Heel erg jammer dat de condities bijzonder slecht waren tijdens deze gezellige contest. Op zaterdagmiddag tijdens de "greyline "was het gelukkig mogelijk op 20 en 15 enige DX verbindingen te maken. 's Avonds op 40 waren de condities redelijk maar jammer genoeg weinig stations die naar PA uitkeken. Ik hoop dat ik een aantal amateurs aan het PACC-Award heb geholpen.

PI4WFL: Er is wat contest activiteit binnen de afdeling en er is zelfs een "honk "ontstaan. Tijdens de contest is er met veel plezier gewerkt door verschillende amateurs. Het is een goede afdelingsactiviteit. Ik hoop dat je meer van onze afdeling hoort.

RX3XWD: Thanks all PA stations for nice activity. But was not able to stay for all PACC contest. To see you in next PACC.

RA3XEV: I wish to thank all PA stations who has worked with me, because I was working of QRP with magnetic loop antenne. I'll try this again next year....

DF1IAQ: See you again in 2005!!

ONL3058: Jammer niet hunnen scoren op 20/15/10 meter. Geen propagatie op korte afstand….

PA3DWJ: Last Year I had repair my 3-ele,ents beam after it had been damaged in a storm and it seemed to be working allright again. This year we again had stormy weather just before the contest. Again the antenne had moved a little, so id didn't in the same ditection as my VHF-yagi's. Otherwise it looked OK. But as it turned out, it wasn't On 21 Mc the SWR was horrific: over 1:5. The repaired trap has probably been damaged again.Still I managed to use it ( on 14 and 28 it seemed OK) On 21 I had to use only low power and in some case my rig started to oscillate, but nevertheless it seemed to work and I could even make QSO's.some time I have installed an experimental version of the ZS6BKW aerial, wich I had seen during the X-mas holidays. It is supposed tp work on 7 Mc and up (excluding 21), but I heard that some hams also got it to resonate on 3,6 Mc by positioning it as an inverted-V. After some experimenting (elevating the feed-point and positioning the dipole ends just above the ground) I also got it 1:1 on 3,6. And it wasn't just a dummyload, as I was able to make qsos on 3,6 and 7 througout Europe. Finally I found out just before the contest what the problem was with my PA. It had the annoying habit of suddenly to produce output and sometimes shutting down altogether. By examining its "intestines ". I suddenly noticed that the connection between antenne-relay and output connector had become unsoldered. Since this is a rather crucial part of any PA (hi). I repaired it and the PA has been working flawlessly ever since. All in all the PACC turned out to be yet another nice event wich both fanatical participants and old acquaintances who had time for a chat. I made enough QSO's for my 15th flag and certainly hope to take part again next year...

PA1MW: Het was weer als vanouds, leuk om mee te doen. Tot volgend jaar.

IZ0EHL: No propagation on 21 and up this time, but with many "work" the results come'. Very fun test always, this is my 3 time and after 7 th and 3 th side of Italian station, for this year. I hope a good position another time but most important is the fun not position. Tks and to the next edition on 2005.

PI4FRG: De volgende hams, vrienden en cateraars hebben meegeholpen er weer een onvergetelijk weekend van te maken (opsomming van de deelnemers (PA0ADT)....totaal 30 personen. Veel jonge leden hebben de smaak van de PACC te pakken gekregen. De radiohobby is allerminst dood…….Bedankt voor de geweldige organisatie….

PD0GFJ: Voor de eerste keer meegedaan, heel goed bevallen. Volgend jaar zeker weer van de partij.

PA6R: landelijk gelegen in hartje Capelle aan den Ijssel, waren we te gast op de boerderij van Cees, PA0CRB. Dit bleek een prima locatie, waat het prima antenne spannen was en de stads QRM minimaal bleek . De uitstekende presentatie van de dipool zorgde echter voor genoeg QRM, zeker in de avonduren. We hadden twee stations opgezet, 1 voor de lage banden op de dipool en voor de hogere een vertical. Deze stond met zijn "voeten"in het veen…..

PA2CHM: Zonder Oost Europa geen PACC!!?? Zoals altijd komen de meeste QSO's uit Oost Europa!!???

PA3EEQ: Dit is mijn first in de PACC contest. Ik was nooit zo actief met contesten. Echter door Age PA0XAW ben ik toch uiteindelijk op het "rechte pad" gebracht. Ik ben dus een late roeping en ik denk , dat ik de smaak te pakken heb. Nu nog niet zoveel punten verzameld maar aldoende maar leren niet???

F5NLX: Many thanks for the award every year. I hope cuagn

PI4SHB: With only trhee operators it was hard working to cover the 24 hours contest. As useal we were only active in CW!! All the equipment worked fine but some moisture in the 3 elements beam caused some delay during the installation. The 2 element beam for 40 and the full size vertical for 80 meters did a tremendoes job. The conditions were poor to moderate and we made no QSO's on 10 meters as the band was almost closed during the whole contest. We decided to concentrate on the other bands. With a single dipole at 160 meters we managed to work several US stations. We hope to be there again next year.

UK8IG: I am very much distressed, but electricity this time all day long be absent! See you again next year.

4S7NI: Looking forward to contact many more stations next year.

PA3DNA: Condities waren weer heel vreemd, zoals zo vaak in februari. Desondanks was er de hele tijd wel wat te werken. \maar de multipliers, dat viel weer tegen. Nou ja, volgend jaar zien we wel weer.

US1MM: It's surprice so, Netherlands is such small country and so many ham's are rhere!!

UR5WHT: Tnx for nice contest!

OK2PBF: Tnx fer fine contest, exploit on next.

PA0SKP: De condities waren een stuk minder dan vorig jaar. Je moest op elke band op het juiste moment aanwezig zijn. Op 10 meter toch nog een paar Amerikanen gewerkt met mijn GP. Helaas geen enkele Japanner gehoord op zondagmorgen! Veel minder multipliers dus dit jaar en veel "melken " op 80 en 40 meter. Leuk om Joeke PJ6/PA0VDV, te horen vanuit Saba.

PA1B: Ook dit jaar moest voor dat de wedstrijd begon, de door de storm vernielde antenne weer opgehangen worden……Ik had verwacht met de kortere call meer QSO's te maken dan vorig jaar, maar de condities besliste anders.

PA0MIR: Zoals gebruikelijk een plezierig gebeuren ook al werkten de condities niet echt mee. Regelmatig een kijkje op 10 meter, maar daar was vrijwel niets te merken. 160 ging met de full-size dipool wel lekker, ook hangt die niet zo hoog als ik zou willen…..tot een volgende keer.

PAOHLT: Het was weer een leuke test jammer dat ik niet de gehele tijd mee kon doen vanwege een verjaardag ……mogelijk volgend jaar beter hi.

HA1TI: Good contest , many thanks all PA stations. Hpe cuagn in PACC 2005.

HG1-050: Thanks for nice contest Hope Cuagn on the PACC 2005.

PA3DBC: Wel een laag puntenaantal, maar met plezier weer meegedaan.

RA4YW: Good contest ,tks

OA7/PA3GFE: Heel wat anders om vanuit de andere kant mee te doen. Helaas kwam vlak voor de contest Murphy om de hoek kijken: Waarschijnlijk door een overspanning op het lokale 220V-net ( door onweer ) was de eindtrap van mijn FT817 grotendeels vernield. Helaas kon ik toen nog net 20W uit de eindtrap persen (met mar 300mW instuurvermogen). Condities waren slecht, een week tevoren was 15 en 10 meter nog open naar EU, maar tijdens de contest niet meer. Door dit alles heb ik alleen de grotere stations kunnen werken die hun antenne enigszins naar zuidwest hadden staan……Toch nog 23 QSO's kunnen maken en Peru als multi kunnen uitdelen! Tot volgend jaar.

N1QN: Condities waren niet geweldig goed. Ik hoop het volgend jaar iets beter te doen met andere antennes. Ik hoorde wel een aantal Zuid Europeaanse stations die deelnemen in de PACC contest, de PA stations zelf waren nauwelijks te horen….

OI4COM: Nog nooit zo ontspannen aan de PACC contest meegedaan. Geen stress en nauwelijks problemen. Helaas door de storm een beperkt antenne park. De 40 meter beam werd duidelijk gemist. Nieuwe K9AY ontvangst antennes waren de moeite van het opzetten meer dan waard. De PACC blijft een leuke ontmoeting van bekenden. Tot volgend jaar!

NL 11872: Helaas maar een paar uur tijd, volgend jaar zal ik meer actief meedoen.

PA3BWK: ook dit jaar weer een leuke contest ondanks de slechte condities. Ik ben benieuwd hoeveel nieuwe deelnemers er hebben meegedaan.

PI4CC: Iedereen moppert over de condities. Maar als je je best doet is er toch het nodige te werken op de hogere banden. Voor 160 meter was het een goed jaar. Met meer dan 400 QSO's kan je van een topper spreken. Alles werkte perfect op 160 meter na. Daar is 1 van de dipolen kapot gegaan. Meer info over de setup kan je vinden op http://www.pi4cc.nl

PA3ASE: Geen CQ gegeven, alleen op aanroepende stn's gereageerd. Niet fanatiek maar met plezier meegedaan en ons land vertegenwoordigd. Voor het laatst meegedaan in 1991…!!

PA0INA: Ontroerend al die belangstelling en plezierig de bekenden weer te treffen.

PA3AYN: Zoals altijd heb ik weer veel plezier beleefd aan de jaarlijkse PACC Contest.

PA5PHO: Helaas kon ik dit jaar alleen op zondag, maar het was weer een goede contest.

YO9AGI: Good contest, but bad propagation in 21/28 mcs…..

N8II: Ten meters never really opened this year and 40 meters closed about one hour after sunset, making for poorer conditions. Activity on 15 meters phone was very good and I was able to run quite a few stations for the first 2-3 hours of the contest. Search and pounce was more productive in cw, activity on that mode seemed down a bit. Thanks for the qso's and especially the new prefixes!!

PA3AFG: ook dit jaar weer afgereisd naar het geleende huisje in Groingaryp (nr Joure) om zo vanuit FR actief te zijn. Drie generaties Timmers hebben op zo,n manier een heerlijk weekend! De condx waren dit jaar vreselijk, maar dat maakt het nu juist zo leuk en uitdagend. Tot de volgende keer.

YU1RS-1112: I am 11 years old and that was my first contest. I will participate in Dutch PACC contest next year again. CU, GL, & 73.

PA1C: Binnen een etmaal DXCC gewerkt en dat op een band....

4X6KJ: Dit jaar niet ik niet zoveel tijd voor de contest en ook de proagatie was niet al te best van deze kant en als het moeilijk gaat dan verlies je ook het geduld om toch door te gaan. Zo at laat zich uiten in de lage score. Maar dan als troost, volgend jaar hopelijk beter.

G3AEZ: Poor condx 10/15 or maybe PA' not looking to UK...Glad to be back again....

PA2PBT: Sinds jaren weer eens meegedaan met de bedoeling om mijn log ook daadwerkelijk in te sturen, het viel niet mee om door de QRM van deze omgeving te komen ( TV en PC storingen maar toch is het weer leuk geweest. Ondanks het geringe aantal verbindingen is mijn gemiddelde niet slecht.

HA5TAA: I like the contest very much….

PA3EZC: Dit jaar weer een fantastische editie van de contest met leuke verbindingen waaronder VK's en ZL's. Helaas door griepaanvallen bij twee operators hebben we moeten besluiten om te starten als Multi Operator/ Single transmitter station. Toen dat uiteindelijk ook niet meer ging zijn we helaas na 660 verbindingen gestopt en hebben de zondag gelaten voor wat het was. We zijn dan ook vroegtijdig huiswaarts gekeerd. Hopen dat het volgend jaar goed gaat, want het blijft een leuke contest.

PA4HF: Een mooie contest, de home brew vertical deed het best op 80 meter.

N9DJ: Thanks for the PACC award certificate in 2003! Conditions were poor this year, but I always heve fun operating the PACC contest! 15 m was the main band with 10, 40 and 80 not so good. Thanks for another great PACC contest in 2004!!

PA3FVI: Het was weer leuk om mee te doen behalve dat ik bij de buren ook 59+80dB neerzette op alle apparatuur waar een luidspreker aanhing. Dus in de tijd dat ze niet thuis waren heb ik een paar verbindingen gemaakt.

PA5CB: Dit jaar niet naar Bali, dus er weer heerlijk tegenaan op de camping in Cottessen, Zuid Limburg.

UT1ZZ: Thanks for the nice contest. Good Luck.

NL9884: Dit jaar iets meer QSO's gelogd t.o.v. het vorig jaar ondanks de slechte condities. Door deze slechte condities wel een veel lagere score door het lagere aantal mulitipliers. Had ik vorig jaar nog ongeveer 80 QSO's op 10m met 31 mulipliers, nu waren het maar 18 QSO's en 4 mulitpliers, de meeste ook nog met pijn en moeite diep uit de ruis geplukt…..

PI4ADH: Het was weer een gezellige drukke contest. We kijken al weer uit naar de volgende keer.

PA1AT: Aanzienlijk mindere condities als vorige jaren. Misschien volgend jaar toch maar in de mixed klasse meedoen??

PE9GG: Veel plezier gehad, tot volgend jaar.

PA0M: Helaas niet zoveel tijd beschikbaar gehad, maar toch veel lol aan de contest gehad na lang niet actief geweest te zijn….

PA3ENL: 1e Deelname in 1987. Dit is de 2e keer. Jammer dat ik dit weekend te weinig tijd had.

PE1PQS: Het was mijn eerste contest, maar zeker voor herhaling vatbaar…..

PA1MHB: Veel plezier beleefd aan deze, voor mij, 2e PACC contest. 15 en 20 meter waren redelijk tot goed open en hierdoor veel leuke stations gewerkt……

PA1BX: De tiende keer alweer. Het blijft leuk…..

R1Q-009: Thanks you for this very nice contest. It's my third time in PACC contest. I had little time, because in Vologda (my active town) was regional contest., but I was very happy to heard many PA staions. Hope cuagn next year. Good luck.

9M6/PA0RRS: De vooruitzichten waren goed, maar op vrijdagmiddag verscheen er ineens een 599++ storing op de stroomlijnen waardoor er zo goed als niets meer te nemen was. In de volgende Electron zal er een verslag van deze DX peditie komen.

RA3XA: The very nice contest, sorry about 10 meter condition….

73e Ad PAoADT