Regels voor Nederlandse deelnemers

De belangrijkste zaken:
  1. Met ingang van 2013 wordt een nieuwe categorie toegevoegd: MULTI-TWO. Zie het reglement voor verdere details.
  2. Met ingang van 2013 zijn de regels voor MULTI-SINGLE gewijzigd: het concept van 1 running en 1 multiplier station is vervallen. Zie het reglement voor verdere details.
  3. Voor alle mixed mode categorieën geldt dat een station twee maal per band gewerkt mag worden, een maal in CW en een maal in SSB.
  4. Cabrillo formaat is de standaard. Zie ook Cabrillo v3.0 pagina voor meer details!
  5. Het log wordt verwerkt door een "robot" zoals ook bij de andere grote contests gebeurt. HA1AH ontwikkelt voor ons een complete software suite met een web based user interface. Je kunt dan je log rechtstreeks uploaden naar de robot. Hoe e.e.a. eruit komt te zien is nu nog niet duidelijk. Hou deze website dus in de gaten !
  6. Je kunt je Cabrillo log (<roepnaam.cbr> of <roenaam.log>) ook via e-mail aanleveren, en sturen naar het nieuwe adres:
    Zet je roepnaam en categorie in het subject veld van de mail.
  7. Vermeld je correcte correspondentieadres in de Cabrillo Header. Anders kunnen we je geen vaantje sturen...!

De volledige (Engelse en Nederlandse) regels, inclusief instructies voor het Cabrillo formaat, kunnen worden gedownload door onderstaande buttons aan te klikken (updated: 20-nov-2013).
Vergeet niet om de CLUB: tag in te vullen als je je log mee wilt laten tellen in het afdelingsklassement. In ieder geval het nummer vermelden, evt. afd. naam toevoegen.

Dus b.v.

CLUB: 35 

of

CLUB: 35 NIJMEGEN 


Als U niet wenst deel te nemen aan het PACC-afdelingsklassement gebruik dan:

CLUB: 00


************************************************************

LETOP: Het PACC-afdelingsklassement moet NIET verward worden met de VERON-afdelingscompetitie. Punten behaald in de PACC worden NIET automatisch meegeteld voor de VERON-afdelingscompetitie, maar moeten APART worden opgegeven op de daarvoor bestemde website!

************************************************************

 

Multipliers

Eén (1) multiplier voor elke verschillende DXCC entiteit (ARRL lijst) op elke band. Uitzonderingen:
Eén (1) multiplier voor elke verschillende call area van UA0/9/8, CE, JA, LU, PY, VE, W, VK, ZS en ZL op elke band.

Opm.1: Az. Rusland heeft 3 call areas: UA8, UA9 and UA0. Canadese call areas worden geïnterpreteerd als de geografische districten, dus VE1, VO1, VY1, VE2, VO2, VY2, VY0 zijn aparte multipliers zijn, maar b.v. VE2, CG2, XK2 zijn dezelfde multiplier, nl. VE2.
Opm.2: Een reciproke roepnaam in één van de landen waarvan de call areas als multipliers tellen, maar zonder een getal in het reciproke deel van de call, wordt geteld als de nulde (0) call area. Reciproke calls in W, JA, VE and UA moeten hun call area geven anders is de call ongeldig.
B.v. LU/G3XYZ geeft multiplier LU0; W3/DL8ABC is geldig, W/DL8ABC is ongeldig; K5ZD is multiplier W5, maar K5ZD/1 telt als W1.
 Token of Merit